Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

Внуците на Панчо Владигеров излизат на великотърновска сцена

  11.03.2024 11:08
Внуците на Панчо Владигеров излизат на великотърновска сцена

Внуците на Панчо Владигеров – световноизвестни български музиканти, прославящи родната музика, излизат на сцена във Велико Търново. Тържественият концерт е подарък от Общината и кмета Даниел Панов ппо случай Празника на Старата столица и 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров.

Музикалното събитие ще бъде на 14 март /четвъртък/ от 19:00 ч. в залата на МДТ „Константин Кисимов“, входът е свободен – с покани, които могат да бъдат взети от касата на театъра.

На сцената Във Велико Търново ще бъдат внуците на Панчо Владигеров – Александър (тромпет, флюгелхорн), Константин (пиано, кларинет) и Екатерина (пиано, мелодика) Владигерови, които са трето поколение инструменталисти. В концерта се включват също солистката на Варненската опера – родената във Велико Търново Мария Павлова, популярният музикант перкусионист Стоян Янкулов-Стунджи, известният актьор Мариан Маринов като четец, както и Васил Хаджигрудев (контрабас).

Концерт-спектакълът е съставен от две части – в първата ще бъдат представени авторски песни от албума „Magie“ на Братя Владигерови, номинация за Композитор на годината 2022-2023 Opus Klassik. Ще бъде излъчен и клип на песен от самия диск. След антракта публиката ще може да чуе творби на Панчо Владигеров. По нов начин ще бъде представена „Одата на радостта“ - в аранжимент близък до българския фолклор.


Ключови думи
Панчо Владигеров