Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Анелия Ангелова спечели сребро за „Локомотив” от Държавното по борба

  28.02.2024 16:00
Анелия Ангелова спечели сребро за „Локомотив” от Държавното по борба

Анелия Ангелова от СКБ „Локомотив” извоюва сребърен медал за „Локомотив” (ГО) от Държавното лично първенство по борба за момичета в Стара Загора. На тепиха в града под липите се качиха 123 състезателки на 40 клуба в двете възрастови групи – момичета I група (4-5 клас) и момичета U15 (6-8 клас).

„Локомотив” се представи с 4 състезателки и спечели един медал, завоюван в кат. 42 кг на U15 от Анелия Ангелова.

Анелия победи Дарина Йорданова от „Рилски спортист” (Самоков) и Валентина Славова от „Атлетик” (Пловдив), но в третата си среща загуби, след като водеше, от Катерина Бояджиева от Велико Търново. Това й отреди второто място в категорията.

В същата категория, но при по-малките, Тияна Николова започна с победа над Христина Стойчева от Сунгурларе. Последва загуба от бъдещата шампионка Иванина Иванова от Елхово. В спора за 3-4 място Тияна отстъпи на Катрин Григорова от Враца.

Четвърто място зае и Зара Николова в кат. 62 кг, а в кат. 46 кг дебютантката на такова състезание Дария Айвазова, която е едва III клас, стана пета.

Момичетата се стараят на тренировки, но има още какво да се желае. Трябва им повече кураж и самочувствие. Ако повярват в себе си, ще се представят и по-добре. Надяваме се, че след месец на втория шампионат в тази възраст ще постигнат и по-добро класиране, отбелязват треньорите Николай Ганев и Цветослав Кирилов.


Ключови думи
Анелия Ангелова борба Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета