Вторник, 30 Апр 2024
            
Други Лясковец

Деца от цялата страна се включиха в предизвикателство на Клуб „Млад етнограф“ към НЧ „Напредък 1870“ в Лясковец

  26.02.2024 17:27
Деца от цялата страна се включиха в предизвикателство на Клуб „Млад етнограф“ към НЧ „Напредък 1870“ в Лясковец

Близо 60 участници от цялата страна се включиха в национален конкурс, обявен от Клуб „Млад етнограф“ към НЧ „Напредък 1870“ в Лясковец и провеждан с подкрепата на Община Лясковец и Музея на гурбетчийското градинарство. Конкурсът е посветен на 1 март, а част от предоставените произведения вече са подредени в изложба в читалището.

„Бяло и червено“ бе темата на надпреварата. По регламент участниците бяха разделени в 3 възрастови групи – до 8 г., между 8 и 12 г. и 12-18 г. Те бяха предизвикани да творят в катерогиите „Кукла“, „Автентична мартеница“ и „Пано“. Подробът на най-добрите направи жури в състав ръководителят на клуба и учител Николай Марков, председателят на НЧ „Напредък 1870“ Васил Русев и етнографът и главен уредник в Музея на гурбетчийското гранинарство Мария Бърнева.

Част от творбите ще бъдат дарени на потребители на Социалния патронаж в Лясковец. Друга ще бъде продадена благотворително в навечерието на следващата Баба Марта. Идеята на организаторите е да внесат уют в живота на хора в затруднено положение.

Изложбата остава наредена до 6 март. Победителите ще бъдат обявени навръх 1 март.  


Ключови думи
Клуб Млад етнограф НЧ Напредък 1870
Последни
Седмицата
Анкета