Неделя, 08 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

Обявиха победителите в лятно книжно предизвикателство на НЧ „Напредък 1870“ в Лясковец

  19.09.2023 09:48
Обявиха победителите в лятно книжно предизвикателство на НЧ „Напредък 1870“ в Лясковец

Приключи лятното книжно предизвикателство „Най-активен читател” на библиотеката в НЧ „Напредък 1870“ в Лясковец. Стартът на предизвикателството бе даден в началото на лятната ваканция с цел да провокира учениците да отделят повече време за четене.

Всеки участник трябваше да си вземе книга от библиотеката и след като я прочете,  да я маркира в своята персонална пънч-карта. За 3-те месеца, в които течеше предизвикателството, от всички читатели в училищна възраст изявиха желание да участват 33 деца от 7 до 14 години. Те прочетоха общо 286 книги.

Книжното предизвикателство „Най-активен читател” бе със състезателен характер. Челните места са за учениците от СУ „М. Райкович”, като първо място зае Ралица Тодорова от VII клас с 42 прочетени книги. Следват Михаела Йорданова от VII клас, която е прочела 15 книги и петокласничката Марая Петкова и шестокласничката Жулиета Иванова с по 14 прочетени книги.

Специалната награда на организаторите отива при най-малката участничка в предизвикателството - седемгодишната Дария Сурева с 15 прочетени книжки. За всички останали са предвидени грамоти за участие.

Благодарим на всички читатели, които с готовност се включиха в предизвикателството. За да получат своите грамоти и награди могат да заповядат в библиотеката. Очаквайте скоро новото ни книжно предизвикателство, казват от НЧ „Напредък 1870“./ сн. НЧ "Напредък 1870"


Ключови думи
НЧ Напредък 1870 Най-активен читател
Последни
Седмицата
Анкета