Неделя, 28 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

Филм за 21-то издание на Международния конкурс „Сребърна Янтра“ с премиера във Велико Търново

  11.02.2024 06:40
Филм за 21-то издание на Международния конкурс „Сребърна Янтра“ с премиера във Велико Търново

Сдружение „Сребърна Янтра-2003” - главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Себърна Янтра“, в партньорство с Община Велико Търново и Euro Folk TV, подготви своя 13-ти по ред филм, в който подробно е представено 21-то издание на музикалната проява, проведена от 28 септември до 1 октомври 2023 г. във Велико Търново.

120-минутният видеоразказ среща с международното жури, съпредседателствано от  Силвия Кацарова и проф. Сребра Михалева, със специалните гости –  Марта Верекия (Италия), носител на Гран при 2019 и победител в световния конкурс „Славянски базар“ и Доминик Симионеску (Румъния) – изгряваща  млада звезда, чийто път е свързан със „Сребъран Янтра”; с чуждестранните и български продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от атрактивната  състезателна категория “Family  group”/”Пеещи семейства”; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от 6 държави – Италия, Малта, Молдова, Румъния, Украйна  и България.

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в Община Велико Търново; интересния  мастерклас  “Vocal fitnes” – open air на Маестро Роко Палацо на сцена „Арт лято” пред панорамата на стария град; гала концерта и победителката Аличе Капалди (Италия); от Деня на приятелството “Viva la musica”; шоуто „Звук и светлина“…

По време на представянето, за 13-ти пореден път, първото копие на филма  ще бъде дарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата.

Представянето на творческия екип и прожекцията на филма започва  в 17.30 ч. на 12.02.2024 г. (понеделник) в читалнята на РНБ „П.Р. Славейков“ – централна сграда – ул.„Ив. Ботева“2, Велико Търново./ сн. организатори


Ключови думи
Сребърна Янтра филм