Неделя, 28 Апр 2024
            
Други

Екипът на Тинузавър ще обучава ученици и учители в Южна Африка

  01.02.2024 12:33
Екипът на Тинузавър ще обучава ученици и учители в Южна Африка

След успешното си представяне на изложението Bett в Лондон, където анонсира над 20 нови продукта, екипът на Тинузавър беше поканен в ЙоханесбургЮжна Африка, за да проведе серия STEM работилници по електроника и роботика за ученици, както и обучение за техните учители.

В продължение на една седмица деца от училища в Йоханесбург ще имат възможност да се присъединят към работилниците и да си сглобят миниатюрен компютър – станалия вече популярен Тинузавър Кидс.Микро, след което ще се научат да създават програми за него.

В края на седмицата учителите на тези ученици ще преминат през еднодневно интензивно обучение по преподаване по STEM методиката, разработена от екипа на Тинузавър и също ще си сглобят Тинузавър Кидс.Микро.

Тинузавър е единствена по рода си образователна платформа, съчетаваща три основни компонента: електронни микроконтролерни платки; учебно съдържание създадено от педагози с дълъг професионален стаж; и интензивни обучения за преподаватели. Оригинална българска разработка, създадена и произвеждана във Велико Търново и за първи път въведена като част от обучението във Великотърновския университет още през 2016 година.

Работилниците ще се проведат в Център за открития Sci-Bono – най-популярното и емблематично за Йоханесбург образователно и изследователско пространство.

Sci-Bono е научен център от световна класа, който подкрепя обучението по математика, природни науки и технологии и предлага иновативни, динамични учебни преживявания, които допринасят за изграждането на научния, инженерния и технологичния капацитет на Южна Африка.

Основен организатор на всичко това е Фондация BCause – признат лидер с над 25 годишен опит на национално и международно ниво, развиваща дарителството и социалните инвестиции.

На местно ниво партньор е благотворителната организация Charities Aid Foundation Southern Africa, която помага на децата на Южна Африка вече над 20 години.

Най-важното е, че всичко няма да свърши до тук. След приключване на работниците и след като екипа на Тинузавър се завърне в България, са предвидени серия от онлайн курсове за учениците, на които те ще мога да разширят знанията си по електроника, програмиране и роботика.

Но това не е всичко – учителите също ще могат да продължат обучението си като се включат в няколко допълнителни онлайн обучения в следващите месеци. Това ще им даде възможност да се подготвят за следващата учебна година, когато ще могат да приложат на практика наученото по време на обучението си.

Това е първата от серия инициативи на Фондация Тинузавър за подпомагане на деца от целия свят в първите им стъпки в науката.


Ключови думи
Тинузавър