Неделя, 14 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Младежите на „Локо“ със сребърни медали от Купата на България по хандбал

  14.01.2024 18:46
Младежите на „Локо“ със сребърни медали от Купата на България по хандбал

Два горнооряховски отбора стигнаха до финалната четворка в турнира за Купата на България по хандбал за младежи до 19 г. „Локомотив“ стана втори, а „Раховец“ е четвърти след финалния турнир изигран в ОЗК „Арена Бяла“.

В продължение на два дни „Чардафон“ (Габрово), „Полюс-ТМ“ (Плевен), „Раховец-2008“ и „Локомотив“ от Горна Оряховица спориха за разпределението на медалите.

В полуфиналните мачове младите „локомотивци“ се наложиха над съгражданите си от „Раховец-2008“ с 31:18 (16:8), а плевенчани победиха габровци с 28:21 (13:16).

Изпъстрена с много мъжки единоборства и множества обрати беше срещата за Купата между „Локомотив“ и „Полюс-ТМ“. В началните минути „железничарите” поведоха с 4:2. До средата плевенчани изравниха играта и резултата 4:4. Последва нов натиск на момчетата от Горна Оряховица, които отбелязаха нови четири попадения срещу едно на противника и се оттеглиха на почивката с преднина от три гола 8:5.

В първите десет минути от второто полувреме хандбалистите от „Полюс-ТМ” заличиха пасива 9:9. Последва размяна на голове, които поддържаха равенството за 12:12, 14:14 и 16:16 пет минути преди края. В оставащото време късметът беше на страната на хандбалистите от Плевен, които вкараха две попадения за 16:18 и спечелиха трофея. „Локомотивци“ се задоволиха със сребърните медали. С бронзовите се окичиха младежите на „Чардафон”, победили в малкия финал „Раховец-2008” с 39:21 (21:8).

Златомир Колев от „Локомотив“ беше определен за най-добър защитник на турнира.

„Малко сме разочаровани, но среброто също е постижение. Без да се оправдаваме, но е важно да се съобразим с това, че нашите момчета са по-малки. Въпреки това играха равностойно и на моменти превъзхождаха съперника“, коментира старши треньорът на „Локомотив” Йордан Димитров.

„Локо“: Кристиян Стратиев, Християн Колев, Даниел Генин, Валентин Николов, Никола Стоянов, Георги Кръстев, Кристиян Деянов, Мартин Костадинов, Велизар Драганчев, Иво Иванов, Константин Бакалов, Михаил Тодоров, Димитър Недев, Златомир Колев, Пламен Катрев, Стефан Георгиев.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета