Вторник, 09 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

С бронз при мъжете на Емил Ангелов започна годината за горнооряховската борба

  09.01.2024 13:59
С бронз при мъжете на Емил Ангелов започна годината за горнооряховската борба

Държавният личен шампионат за мъже и жени събра най-силните борци на България в Стара Загора миналата седмица. Първото състезание за годината донесе и първия медал за горнооряховската борба. Спечели го Емил Ангелов в кат. 74 кг в свободния стил.

166 състезатели от 40 клуба участваха в шампионата по свободна борба за мъже. Горнооряховският „Локомотив” се представи с 4 състезатели.

В кат. 74 кг Емил Ангелов спечели бронзов медал и откри сметката на клуба си за тази година. За 12-класника на ПГЛПИ „Атанас Буров” това е второ излизане на тепиха при мъжете и първото качване на почетната стълбичка. Емил започна с победа с технически туш над Велислав Миланов от НСА. Последва загуба от доскорошния му съотборник Петър Петков, който вече се бори за „Симеон Щерев – Левски” (София). Петър стигна до финала, което даде шанс на Емил да се бори за бронзовия медал. В решителната схватка за 3-5 място Ангелов победи категорично с технически туш Борислав Иванов от „Берое” (Стара Загора).

Николай Михайлов в кат. 65 кг също започна с победа, и то с туш, участието си в шампионата. Той се наложи над Иван Папазов от Средец. Във втората си среща с Диян Ангелов от „Черноморец” (Бургас) обаче Николай получи тежка аркада и не можа да продължи похода си към медалите.

Извън десетката останаха Николай Ангелов – 11-ти в кат. 61 кг и Георги Николов – 13-ти в кат. 70 кг.

Първо състезание за годината и първи медал и то при мъжете. Началото е добро, надяваме се да последват още отличия. Щастливи сме от медала на Емил, а другите момчета също могат да стигнат до отличията, ако продължат да тренират усилено, коментира треньорът Николай Ганев.

Горна Оряховица е домакин на втория държавен шампионат за годината следващата седмица. От 18 до 20 януари на тепиха в зала „Никола Петров” излизат кадетки и кадети. Първи са кадетите в класическия стил на 18-ти, на следващия ден са кадетките, а кадети в свободен стил ще се сборят на 20 януари.


Ключови думи
Борба Локомотив Горна Оряховица Емил Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета