Сряда, 03 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Над 3000 лева от Дядо Коледа предаде Георги Симеонов на Ани за нейното лечение

  03.01.2024 08:35
Над 3000 лева от Дядо Коледа предаде Георги Симеонов на Ани за нейното лечение

Над 3000 лева събра Георги Симеонов в ролята си на Дядо Коледа през декември. Парите вече са предадени на родителите на 4-годишната Ани от Правда. Момиченцето е с детска церебрална парализа и епилепсия. В края на миналата година детето беше оперирано и има нужда от средства за рехабилитация.

Георги, който от 11 години облича костюма на Дядо Коледа, за да подкрепя благотворителни инициативи, този декември работи за Ани. През целия месец той участва в домашни и фирмени партита, коледни и новогодишни празници и срещу скромната такса от 10 лева раздава подаръци на децата и всички, които искат да си спомнят детството.

Приходите от 11-та кампания са рекордни – над 3000 лева. За да ги събере, Георги почти не е почивал през месеца. Посетил е над 50 места в Горна Оряховица, Велико Търново, Лясковец, Първомайци, Поликраище, Правда, Козаревец. В кампанията за пореден път се включиха и хората от Историческия парк в село Неофит Рилски, Варненско. Георги е нещо като талисман на парка от няколко години и винаги намира подкрепа от своите приятели там.

Междувременно в ролята на Дядо Коледа Георги запали коледните светлини в Горна Оряховица и Първомайци. Дори намери време да отскочи до София и да участва в предаването на Крум и Мая Савови.

Имаше тежки моменти през този месец, но пък имаше и много забавни и приятни срещи. На Бъдни вечер, беше доста след полунощ, един притеснен баща ме събуди. Детето му плакало цяла вечер, не можело да заспи и вдигнало температура, защото Дядо Коледа не дошъл при него. Трябваше бързо да реагирам и да зарадвам малкото. И добре че до мен са хора като Дочо Рашков и Ники Маринов, за да мога да стигна до повече места, разказва Георги.

Благодаря на всички, които подкрепиха кампанията ми. Има много болни и страдащи, които имат нужда от помощ. За тези 11 благотворителни кампании разбрах, че повечето хора са добри и биха помогнали, казва Георги. За да обедини добрите и да помогне на болните, Георги възнамерява да създаде фондация на свое име, която ще работи за тези, които имат нужда от подкрепа.


Ключови думи
Дядо Коледа Георги Симеонов
Последни
Седмицата
Анкета