Неделя, 17 Мар 2024
            
Горна Оряховица Други

Дядо Коледа пристигна с файтон при чакащите го деца в Първомайци, за да ги зарадва с лакомства и да запали коледните светлини

  17.12.2023 16:51
Дядо Коледа пристигна с файтон при чакащите го деца в Първомайци, за да ги зарадва с лакомства и да запали коледните светлини

Поради липса на сняг, Дядо Коледа смени шейната с файтон, но пристигна навреме при чакащите го деца в Първомайци. Докато важният гостенин пътуваше, домакините се забавляваха с празничната програма, която беше открита от най-малките - група „Мечо пух” при ДГ „Здравец” с ръководители Виктория Цонева и Мая Марчева. Тяхната песен „Коледна елха“ напомни за повода, събрал всички на площада – запалването на коледните светлини. Но малко преди да светне елхата в Първомайци, пристигнаха група коледари от ОУ „Елин Пелин” с ръководители Антония Станева и Силвия Тодорова. Първо децата от училището, които се подготвят при Гергана Пашова към ЦПЛР - Горна Оряховица, запяха „Зъмъчи се Божа майка“, а след тях и коледарите наричаха за здраве и берекет на всички в селото.

Фолклорните традиции за празника бяха продължени и от гостите от профил „Музика“ на СУ „Вичо Грънчаров“. Първият поздрав беше с „Хоро в Ла” изпълнено от Кемерна инструментална група „Канатица” с ръководител Стефан Печикамъков. След което Александър Денев, със съпровода на гъдуларя Йордан Иларионов, изпълни „Тъкала й мома”.

И накрая Фелин Ахмедова ученичка в СУ „Вичо Грънчаров” с преподавател по пеене Милена Димитрова подготви всички за пристигането на Дядо Коледа с „All I Want For Christmas Is You”.

А докато файтонът на Дядо Коледа вече се чуваше по улицата, кметът на Първомайци Ясен Янков пожела здраве, късмети  берекет на всички съселяни.

В този момент пристигна и главният герой на вечерта – Дядо Коледа, в ролята Георги Симеонов, придружен от Снежанка – десетокласничката Андрея Аврамова.

И първото, което забеляза гостът, беше, че в суматохата по посрещането, домакините са забравили да запалят светлините на елхата. Така че раздаването на подаръците се отложи още малко и всички заедно отброиха от 10 до 1, за да грейне елхата в празничната си премяна.

Бъдете здрави и благословени, мили деца! Сбъдвайте мечти и не спирайте да вярвате в чудеса! Весели празници, пожела Дядо Коледа преди да раздаде лакомствата, с които беше пълна торбата.


Ключови думи
Дядо Коледа Първомайци
Последни
Седмицата
Анкета