Вторник, 16 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Цялото полицейско управление и Дядо Коледа получиха Почетния знак на Горна Оряховица от кмета Николай Рашков

  16.01.2024 10:55
Цялото полицейско управление и Дядо Коледа получиха Почетния знак на Горна Оряховица от кмета Николай Рашков

Всяко добро дело ще бъде забелязвано и оценявано. Тези, които имат принос към нашата община, ще получават признание, за да бъдат пример и да се насърчават добрите постъпки. Само заедно, всеки със своите дела, ще направим живота си по-добър, коментира кметът Николай Рашков, връчвайки за втори път от началото на мандата Почетен знак на Горна Оряховица за принос към общината и нейните граждани.

Първите наградени бяха доброволците, които се бориха със снежната буря през ноември и момиче, което върна пенсията на възрастно семейство.

Днес наградата получи целият състав на Полицейското управление в Горна Оряховица заради адекватната реакция в навечерието на Нова година, когато бе предотвратен тежък сблъсък между ромски кланове в Калтинец. Вие доказахте, че гражданите на Горна Оряховица могат да бъдат сигурни, че имат защита. Благодарение на вас те посрещнаха спокойно Новата година, каза кметът, връчвайки плакет и грамота на гл. инспектор Мариан Лонгинов. Началникът на Районното управление на полицията – Горна Оряховица първо благодари на горнооряховчани и кмета за признанието, след което се обърна и към своите колеги, пожелавайки им това признание да ги стимулира винаги да бъдат все така добри в своята служба. В ситуацията, която се разигра преди Нова година, участваха много колеги от целия регион и от Русенско, но тези хора, около мен, бяха първите, които реагираха. Благодаря им, горд съм, че работя с толкова добри професионалисти и им желая да стигнат до най-високите върхове в службата, каза Лонгинов.

В почетната книга на Общината той написа „Благодаря Ви от сърце. РУ Горна Оряховица и занапред ще служи вярно на закона и на гражданите на Горна Оряховица.

Другият награден на кратката церемония беше горнооряховският Дядо Коледа. От 11 години, месец преди коледните празници, Георги Симеонов облича костюма на стареца с подаръците и открива своята кампания в подкрепа на някой нуждаещ се. Всички средства, които той събира от участия в партита, домашни и фирмени тържества, той дарява. В последната си кампания Георги събра над 3000 лева за малката Ани от Правда, която има нужда от средства за рехабилитация след операция. Георги работи и по създаването на фондация, която също ще работи за хора, които имат нужда от подкрепа.


Ключови думи
Почетен знак на Община Горна Оряховица Лонгинов Николай Рашков Георги Симеонов
Последни
Седмицата
Анкета