Четвъртък, 29 Фев 2024
            
Горна Оряховица Други

Анелия Христова е един от новите зам.-кметове на Горна Оряховица, поема ТСУ

  30.11.2023 11:13
Анелия Христова е един от новите зам.-кметове на Горна Оряховица, поема ТСУ

Анелия Христова е един от новите зам.-кметове на Горна Оряховица. Пред общинските съветници тя бе представена официално днес, по време на редовната сесия на местния парламент. Анелия Христова поема ресора „Териториално, селищно устройство, общинска собственост, строителство и екология“.

Трима, вместо досегашните четирима, ще са новите зам.-кметове на общината. Броят им бе приет като част от общата численост и структурата на общинската администрация, минала на гласуване на днешното заседание от Общинския съвет. Другите два ресора са „Бюджет, финанси, икономическо развитие и международни отношения“ и „Хуманитарни дейности и спорт“. Официално все още не е обявено кой ще ги оглави.

Общата численост на администрацията стана 120, вместо досегашните 116 щата.

От 10 на 12 се увеличи бройката на кметовете на населени места, а щатните бройки на наместниците намаляват с 1 - в Стрелец и Паисий вече имат кметове, Горски горен Тръмбеш остава кметско наместничество.

За подобряване на системата на управление бе приета промяна в структурата. В Дирекция „Обща администрация“ се създава отдел „Правен“ с 5 щатни бройки. Отдел ГРАО се запазва, а „Човешки ресурси и обществени поръчки“ запазва наименованието си, но намалява числеността си с 1 щат. „Бюджет, финанси и счетоводна дейност“ вече ще е от 11 щата, вместо досегашните 10.

Промени настъпват и в Дирекция „Специализирана администрация“. „Местни данъци и такси“ вече са с щат по-малко, „Икономическо развитие и международни отношения“ също. С 2 щата намалява „ТСУ и общинска собственост“, „Строителство и екология“ има 10 щата. Отдел „Хуманитарни дейности“ намалява от 11 на 6 щата, но се създава отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ с численост 7 щата.

На пряко подчинение на кмета на общината ще са тримата му заместници, секретаря на Общината, звено „Вътрешен одит“ и още 6 длъжности.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Анелия Христова зам.-кмет Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета