Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Георги Рачев: Избирам Огнян Стоянов, защото е най-подготвеният да бъде кмет на Горна Оряховица

  24.10.2023 14:21
Георги Рачев: Избирам Огнян Стоянов, защото е най-подготвеният да бъде кмет на Горна Оряховица

Огнян Стоянов има 20-годишен опит в местното самоуправление и ще знае какво да прави в кметския кабинет още в първия ден след изборите, казва бившият лидер на БСП и бивш областен управител инж. Георги Рачев

 

Инж. Георги Рачев остава емблематична личност за горнооряховската политика, въпреки че реши да сложи край на активната си дейност. Той беше дълги години лидер на БСП. Участвал е в почти всички Общински съвети в последните 30 години. С прекъсване, за да бъде областен управител на област Велико Търново. Бил е председател на комисии, на парламентарната група, на самия Общински съвет.

Макар и не като кандидат, той остава важна фигура в предизборната кампания, заради опита и авторитета си.

 

Аз избирам Огнян Стоянов именно заради опита, казва инж. Рачев.

Огнян дойде в Общинския съвет преди 20 години направо от студентската скамейка. За тези две десетилетия той се запозна с работата на местния Парламент, участва във вземането на решения, в изготвянето на наредби, които касаят развитието на цялата община. Постепенно той се превърна в едно от остриетата на нашата група. Впоследствие дойде и избирането му за лидер на партията в общината.

През тези години Огнян работи с трима кметове, променяща се администрация и много общински съветници. Успя да види местното самоуправление и от друг ъгъл, когато стана зам. областен управител. Познава и силните, и слабите страни на местната власт в Горна Оряховица.

Това му дава огромно предимство пред всички други кандидати, които оспорват кметския стол. Убеден съм, че той е най-подготвен и няма да има нужда от много адаптация и учене, за да поеме кметската работа.

Вярвам, че горнооряховчани споделят моята оценка и на 29 октомври Огнян ще получи тяхната подкрепа, за да бъде следващият кмет на Община Горна Оряховица. Това е пост, за който той се е готвил 20 години и вече е напълно готов.

Затова призовавам, подкрепете Огнян Стоянов с №68 в изборната бюлетина. Той е подготвен, енергичен, в същото време е диалогичен и може да намира допирни точки дори с опонентите. Ще бъде добър кмет и ще се вложи целия в своята работа.

Моят избор е №68 и Огнян Стоянов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Георги Рачев Огнян Стоянов БСП за България и Левицата
Последни
Седмицата
Анкета