Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Огнян Стоянов събра Клуба на председателите на Общинския съвет за празника на Горна Оряховица

  29.05.2024 21:26
Огнян Стоянов събра Клуба на председателите на Общинския съвет за празника на Горна Оряховица

Своеобразният Клуб на председателите на Общинския съвет в Горна Оряховица се събра за днешния празник на  града. Домакин бе настоящият председател Огнян Стоянов, а за срещата дойдоха Камен Георгиев, Антон Паричев, Ангел Колев, инж. Георги Рачев и Мирослав Петков. Служебни ангажименти в последния момент осуетиха присъединяването на Димитър Николов, пътуване в чужбина попречи на Даниел Костадинов да присъства.

Впрочем именно от Димитър Николов през 2020 г. тръгна идеята за такава среща, а днес Стоянов пое ангажимента да продължи наченатата традиция. Подкрепиха го заместниците му адвокатите Деница Цветанова и Николай Илиев.

В откровен мъжки разговор за начина на правене на политика преди и сега прерасна срещата. В центъра й логично бе инж. Георги Рачев, който, освен експредседател на местния парламент, е и рожденик днес. Че са се учили от него на дипломатичност не скриха нито Мирослав Петков, нито Огнян Стоянов.

Ако не беше Георги Рачев, нямаше да се справя, призна Мирослав Петков.

Ангел Колев като представител на СДС е председател на ОбС при кмет от БСП и куп центробежни сили в Общинския съвет. При Камен Георгиев за пръв път председателят има юрист и шофьор, а по времето на Антон Паричев материалите за заседания се размножавали на циклограф.

Наглед дреболии като тези придадоха на разговора специфично вълнение. Особено за страничен наблюдател, станал част от процесите години по-късно.

Как работи Общинският съвет влияе на целия град. Важни са атмосферата в него, примерът, който имаме и който даваме, коментира Огнян Стоянов.


Ключови думи
Огнян Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета