Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Първият Фестивал на ореха събра хора от цяла България в Долна Оряховица

  30.09.2023 15:32
Първият Фестивал на ореха събра хора от цяла България в Долна Оряховица

Фестивалът на ореха в Долна Оряховица се оказа изключително успешно начинание и със сигурност ще продължи и със следващи издания през години. Гости от цяла България се включиха и във фолклорната, и в кулинарната му част. Приветстваха ги домакините от НЧ „Христо Козлев 1883” и зам. кметът Григор Минков и врид кметът Деница Коева.

Площадът във втория град на общината, който никак не е малък, в един момент беше тесен за всички, които искаха да опитат или поне да видят самодейците и най-вече кулинарните произведения.

Да не говорим, че представители на почти всички партии и коалиции, участващи в изборите,  опитаха да стигнат до избирателите си и чрез този празник.

По над 30 заявки имаше за участие и в двата раздела на празника. Кулинарното изложение има и конкурсен характер, като състезанието е в три раздела – основни ястия, десерти и напитки. Оценява жури от две финалистки в Hells Kitchen - Светлана Илиева и Виолета Стоянова с помощта на уредника на Етнографския музей Петър Георгиев. Двете млади дами дълго даваха и автографи за младите си фенове. След което демонстрираха приготвяне на две разядки с тиквички и орехи.

Празникът продължава с изпълнения на гостуващите състави, а се очаква на сцената да излезе и гост звездата Росица Пейчева.

Едва след това ще се обявят наградите – по три комплекта медали в категория и още 6 специални приза.


Ключови думи
Фестивал на ореха Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета