Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Политика

Мандат 2019 – 2023 за Общинския съвет в Горна Оряховица вече е история

  12.09.2023 11:37
Мандат 2019 – 2023 за Общинския съвет в Горна Оряховица вече е история

С финална снимка пред Общината се разделиха общинските съветници от мандат 2019 – 2023 година. За някои от тях това е наистина последна снимка от активната им политическа кариера. Други ще опитат да се върнат в заседателната зала на ОбС и през следващия мандат.

Последното заседание премина в стила на целия мандат. Все пак беше доста конструктивно и за два часа бяха приети важни точки като бюджета за 2023 г., училищната мрежа, няколко отчета и предложения за сделки с имоти.

И на тази сесия не се мина без прояви на махленско поведение, не липсваха и личните разправии. Въобще както си вървяха нещата през тези 4 години, така си и завършиха.

Опозицията взе няколко малки победи на тази последна сесия и бяха спрени няколко предложения на администрацията за разпореждане с общинска собственост. Нека спорните въпроси да се решават в началото на новия мандат от новия Общински съвет, да не оставяме в наследство съмнителни решения, призова инж. Георги Рачев, който с това заседание слага край на 32-годишното си присъствие в местната власт на Горна Оряховица.

Само след две седмици започва предизборната кампания и голяма част от сегашните съветници ще бъдат отново в надпреварата. Кой ще успее ще разберем късно вечерта на 29 октомври. А първата снимка с новите съветници за новия мандат ще бъде към средата на ноември. Със сигурност тогава ще бъдат по-малко. ОИК вече официално утвърди мандатите в ОбС за следващите 4 години и те ще са 29.


Ключови думи
Общински съвет Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета