Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Четирима състезатели на „Локомотив 96” спечелиха осем медала от международен турнир по армрестлинг в Словакия

  11.07.2023 15:30
Четирима състезатели на „Локомотив 96” спечелиха осем медала от международен турнир по армрестлинг в Словакия

Осем медала спечелиха състезатели на „Локомотив 96” от 30th Senec Hand World Cup 2023. Турнирът в Сенек, Словакия събра състезатели от цяла Европа и като качество се приближи до малко европейско първенство. Петима българи завоюваха медали и сред тях са четирима горнооряховчани. При юношите 17-годишният Симеон Александров спечели златен медал на лява ръка в кат. 86 кг. В същата категория синът на легендата Цветан Гашевски – Никола, който е на 15 г., взе бронз на дясна.

При мъжете Захари Захариев е със сребро на лява в кат. 63 кг и с много силна финална борба се окичи и със златен медал на дясна ръка. Също със сребро и злато в кат. е 95 кг при мъжете е Петър Иванов. Той стана шампион на лява и втори на дясна ръка. Митко Стайков от София добави един бронзов медал за България в категорията на Захари с лява ръка.

Водачи на българската група бяха Цветан Гашевски и Пламен Димитров, които се готвят за силни демонстративни срещи в чужбина. Гашевски и световният шампион Йордан Цонев ще представят България на Knuckles up в САЩ. Турнирът предлага двубои между шампиони от различни страни, като Цветан ще се бори с Craig Tullier.

Пламен Димитров пък се готви за мач с абсолютния шампион и голяма звезда на армрестлинга в Полша Каспар Синика. Двамата ще изиграят 6 срещи на дясна ръка само след десетина дни Слупск, недалече от Гданск.

Оживлението в „Локомотив 96” ще продължи и през август. Горнооряховският клуб организира едноседмичен отворен тренировъчен лагер в Синеморец от 5 до 12 август. Вече са се записали за участие състезатели и любители от Румъния, Швейцария, както и много българи. Ще участват шампионите Стефан Ленгеров и Йордан Цонев, а основни тренери ще са Пламен Димитров и Цветан Гашевски.


Ключови думи
армрестлинг Пламен Димитров Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета