Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Фестивал на трабанта събира почитатели на марката във Велико Търново

  18.03.2023 07:18
Фестивал на трабанта събира почитатели на марката във Велико Търново

Собственици и почитатели на „Трабант“ си дават поредна среща във Велико Търново. Днес Старата столица приема XII фестивал на ретро автомобилите, произвеждани навремето в Източна Германия. Организаторите на фестивала очакват участници както от цяла България, така и от Румъния. Трабант фестът във Велико Търново е най-голямото събитие у нас, посветено на симпатичното возило. Реализира се с подкрепата на Община Велико Търново и е неизменна част от предпразничната програма в навечерието на 22 март.

Очаква се автомобилите да са около 100, които след регистрацията за участие ще се отправят към Общината. Сборният пункт за регистрация е пред входа на парк „Марно поле“ в 10 ч. В 11 ч. пред Общината колите ще бъдат изложени за всички жители и гости на града. Час по-късно започва дефилето по улиците на града.

В 13 ч. пък започва демонстрация на майсторско управление, която ще бъде на общинския паркинг под „Царевец“.

В предишните издания на фестивала са се включвали участници от Германия, Великобритания, Русия. Преди 4 г. над 140 трабантчета пърпориха по улиците на Велико Търново. Очаква се този път към тях да се присъединят и други автомобили, произведени по времето на социализма.

От Ретро клуб „Трабант – Велико Търново” канят  всички любители на немското соцвозило да се включат в атрактивното шоу./ сн. архив RegNews


Ключови думи
Трабант фест
Последни
Седмицата
Анкета