Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

След 2 г. прекъсване, възобновяват Феста на трабантите във Велико Търново

  19.03.2022 05:59
След 2 г. прекъсване, възобновяват Феста на трабантите във Велико Търново

Всичко идва и си отива, трабантът остава.

Под това мото днес ще се проведе 11-ото издание на популярния „Трабант фест“ във Велико Търново, който се възобновява след двегодишно прекъсване заради пандемията.

Над сто возила, произведени в Източна Германия, идват за шествието на 19 март, което е част от програмата по отбелязване на празника на Велико Търново. Провеждането му е с активната подкрепа на Общината, „Пазари – ВТ“ ООД и ретроклуб „Трабант“, който се е заел и с организацията на феста.

Регистрацията на участниците започва в 10 часа на паркинга зад Военния клуб. Основното събитие ще бъде изложението на автомобилите пред Общината, което ще започне в 11 часа и ще продължи до 13. В продължение на два часа любителите на трабантите или просто любопитните ще могат да ги разгледат обстойно и да разпитат собствениците им. Ще има награди за различните категории като най-стар, най-запазен, най-атрактивен трабант.

В 13 часа започва дефилето по търновските улици до Царевец и обратно из града, а дефилето ще завърши пред паметника „Асеневци“, където всички ще си направят обща снимка.

Обстоятелствата принудиха организаторите да се откажат от състезанието за майсторско управление и скоростни отсечки. Всеки участник ще получи сувенирна тениска „Трабант фест 2022“, по една маркова маска с логото на клуба и грамота за участие./ сн. архив RegNews


Ключови думи
Трабант фест
Последни
Седмицата
Анкета