Събота, 21 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Георги Симеонов стана доброволец в Богдан и събира дарения за пострадалите от наводнението

  17.09.2022 12:09
Георги Симеонов стана доброволец в Богдан и събира дарения за пострадалите от наводнението

Достойният българин Георги Симеонов беше един от първите доброволци, които се притекоха на помощ на пострадалото от наводнение село Богдан, Карловско.

Горнооряховчанинът е известен със своите благотворителни кампании, като в ролята на Дядо Коледа събира средства за нуждаещи се от лечение хора. Този път доброто дело е насочено към хората в Богдан, чийто живот бе занулен от неудържимата вода.

Връзката на Георги с наводненото село станала чрез Фондация „Въздигане”, която организира доброволческата помощ. Фондацията работи с Историческия парк във Варненското село Неофит Рилски, а Георги пък е талисман на парка и всяко лято помага там. От приятелите си в парка разбрал за нуждата от доброволци и веднага се включил. От 6 септември е в Богдан и разрива къщите и дворовете на пострадалите. Сега има няколко почивни дни в Горна Оряховица и е решил да ги използва, за да организира кампания в подкрепа на пострадалите.

Много мъка видях през тези дни. Хората буквално са загубили голяма част от живота си и имат нужда от всичко – дрехи, обувки, одеяла, най-вече от строителни материали. Нека подадем ръка и им помогнем, призовава Георги.

Който може да помогне на хората в Богдан, да се свърже с Георги на тел. 098 831 8904. Той е осигурил транспорт за превозване на даренията. Стефан Лазаров от Горна Оряховица ще му предостави буса си, а кола ще има и от Неофит Рилски. Даренията се събират до 22 септември. На следващия ден Георги отново заминава за Богдан, за да се включи във възстановяването на селото.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Георги Симеонов Богдан наводнение
Последни
Седмицата
Анкета