Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество Свищов

От първите дни на юни Община Свищов осигурява заетост за 14 души, успешно преминали професионални обучения

  15.06.2022 06:59
От първите дни на юни Община Свищов осигурява заетост за 14 души,  успешно преминали професионални обучения

След успешно положени изпити по професия/част от професия, 14 лица над 16-годишна възраст от различни населени места в община Свищов започнаха професионалната си реализация. Кметът на община Свищов подписа трудови договори за 12 месечна субсидирана заетост с 11 обучени лица по професия „Деловодител“, „Оператор на компютър“ и „Социален асистент“. Своята първа професионална реализация под ръководството на наставник за период от 6 месеца ще получат още 3 стажанти.

Дейностите са по проект на Община Свищов „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование в община Свищов“, договор №BG05M9OP001-2.056-0015-С01“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и №BG05M9OP001-2.056-0015-2014BG05M2OP001-C01, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. съфинансирани от ЕС чрез Европейския социален фонд (ЕСФ).

На среща с новоназначените служители д-р Генчев подчерта за значимостта на проекта за подобряване на възможностите за реализация на представителите на различни социални групи. Поздрави участниците в обученията за тяхната упоритост и им пожела отговорно да изпълняват поставените задачи от преките им ръководители в съответните общински структури. С уважение да се отнасят към гражданите и да пазят авторитета на Общината.

Д-р Анелия Димитрова - ръководител на проекта, представи съответните ръководители на различните общинските структури, в които ще се осъществи заетостта. Информира присъстващите, че предстои провеждането на държавни изпити по професията „Работник в озеленяването“, което ще даде възможност за практикуване на нова професия от 20 трайно безработни лица.

Организациите, реализирали обученията по професия/част от професия, са  Стопанска академия „Д.А.Ценов“ – Свищов, партньор по проекта и Центърът за професионално обучение към Асоциация на индустриалния капитал в България „АИКБ КОНСУЛТ“ ЕООД.


Ключови думи
заетост
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати