Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Община Велико Търново реализира програма за заетост

  06.06.2019 09:33
Община Велико Търново реализира програма за заетост

За осма поредна година Община Велико Търново реализира програма за заетост, с цел осигуряване на работа на регистрирани в регионалното Бюро по труда незаети лица. Обхванати са приоритетните групи на пазара на труда – младежи до 29 г., лица над 50-годишна възраст, лица с ниско образование и липса на квалификация, продължително безработни, хора с увреждания и др.
Програмата на Община Велико Търново е одобрена и утвърдена със Заповед на Министъра на труда и социалната политика.
От 1 юни са разкрити 5 работни места за длъжността „Общ работник“ в следните населени места – Дебелец, Килифарево, Ресен, Водолей и Присово. На наетите лица по програмата е осигурена заетост за срок от 6 месеца, с възнаграждение в размер на минималната работна заплата.
Назначените хора са ангажирани в извършване на общественополезни дейности – комунално-битово обслужване: хигиенизиране на обществени пространства, почистване от отпадъци, облагородяване на общински градини и паркове, поддръжка на тревни площи и обществената инфраструктура.
Финансирането по програмата е осигурено от държавния бюджет.   
По всички актуални програми и проекти за заетост, разработени от Община Велико Търново, е осигурена работа на още 56 лица.


Ключови думи
заетост
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати