Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Близо 30 сигнала за наводнени домове и обществени сгради са получени след бурята в Горна Оряховица

  10.06.2022 18:27
Близо 30 сигнала за наводнени домове и обществени сгради са получени след бурята в Горна Оряховица

Близо 30 сигнала за наводнени домове и обществени сгради са получени след падналия проливен дъжд в Горна Оряховица. Сформиран е оперативен щаб, който веднага е започнал работа по отстраняване на последиците от бурята. За ситуацията е уведомен Областният управител. В Горна Оряховица са пристигнали директорът на РД ПБЗН – Велико Търново комисар Красимир Кръстев и зам.-директорът гл. инспектор Станко Лазов. В постоянен контакт сме и с кмета на Общината инж. Добромир Добрев и ръководството на Общината, информира началникът на РСПБЗН – Горна Оряховица гл. инспектор Георги Тодоров. 
Заедно със служителите на районната служба работят и екипи на Сектор „Специализирани оперативни дейности“ и доброволното формирование „Раховец“ към Община Горна Оряховица. На терен са 3 автомобила с екипи от РСПБЗН, 2 екипа от сектор „СОД“ и един екип от Общината. Работи се с всичката налична техника по отводняване и отстраняване на последиците от бурята. Приоритетно са отводнени обществени сгради – детски градини, ЦНСТ, Градски хали, Киното, РУ. Работата на екипите по отводняването продължава по сигнали, подадени от граждани. Екип на СОД е помогнал на бедстващо семейство с малки деца по пътя за Козаревец. За щастие по време на бурята няма пострадали хора и невъзвратими щети. Овладяна е ситуацията след пороя, каза още гл. инспектор Георги Тодоров. 
Началникът на РСПБЗН уточни, че при подобен проливен дъжд, работата на екипите започва след като се успокои времето. Не е възможно да се работи докато се излива пороя. Затова и апелираме към гражданите да подават сигнали, след като отмине дъждът, добави гл. инспектор Тодоров.


Ключови думи
буря щети в Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати