Събота, 25 Сеп 2021
            
Горна Оряховица Общество

Горна Оряховица в окото на бурята: паднали дървета и отнесен асфалт. Крушето е без ток заради пожар на щъркелово гнездо

  26.06.2021 11:24
Горна Оряховица в окото на бурята: паднали дървета и отнесен асфалт. Крушето е без ток заради пожар на щъркелово гнездо

Горнооряховско се оказа в окото на мощна лятна буря, която доведе не само до обичайното наводняване на някои улици, но и до по-сериозни щети по пътната настилка.

Няколко сигнали за запушени шахти и наводнени улици и за паднали дървета са получени в Общинското предприятие „Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване”. Три дървета са паднали на „Цар Освободител” и „Антон Страшимиров” на Гарата и Калтинец. Те вече са отстранени. Работи се по отпушването на няколко шахти. Дежурният екип на предприятието ще работи през почивните дни по аварийните ситуации, а в понеделник ще продължи почистването на улиците.

Отнесен асфалт има на няколко места в града. Кадрите от злочестата улица „Шейново”, която уж няма толкова много асфалт, показват, че сега е блокирана от огромни парчета от настилката, събрани на кръстовището с „Бузлуджа”. Надигнал се е обаче и новият асфалт на „Васил Априлов”. Вертикалната планировка на някои нови улици е такава, че водата да бяга от отводнителните шахти, шегуват се хора в Интернет, провокирани от кадри пред „Кауфланд”, където потоците очевидно заобикалят шахтата. На Честово отново е морско и колите плуваха в половинметрови води.

В Крушето пък още са без ток заради инцидент с щъркелово гнездо. В бурята гнездото, което е на стълб от електропреносната мрежа, се запалило. Пожарът е изгасен от огнеборците, но селото в момента е без ток. Чакат екип на „Енергото” с вишка, който да свали обгореното гнездо и да отстрани повредата по мрежата. Щъркеловото семейство е оцеляло, но явно ще трябва да строи нов дом.

Фото: Темниско Геоматикс • https://fb.com/temnisko


Ключови думи
буря шахти паднали дървета
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати