Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Девойките на „Локо” с бронзови медали

  29.05.2022 19:53
Девойките на „Локо” с бронзови медали

Девойки ст. възраст Ж-16 на „Локомотив” спечелиха бронзовите медали от Държавното първенство по хандбал. След изиграване на мачовете от редовния сезон момичетата от Горна Оряховица завършиха сред четирите най-добри тима и придобиха право да участват във финалите за разпределение на медалите. В Арена „Сливница” в гр.Сливница се изиграха последните мачове от Шампионата.

В първия ден от надпреварата нашите девойки допуснаха загуба от момичетата на Свиленград с 14:20 (13:8). Домакините се наложиха над „Панагюрище” с 34:22 (16:14).

В малкия финал хандбалистките на „Локомотив” надиграха връстничките си от града на Райна Княгиня с 21:18 (8:9). Златото завоюваха девойките от Сливница, победили във финала Свиленград с 34:26 (19:11).

Дария Иванова и Камелия Павлева от отбора на „Локомотив” бяха избрани в идеалната седмица на турнира. Камелия беше обявена за най-добър вратар на първенството.

„Изключително сме щастливи от спечелените медали! Посвещаваме ги на цяла Горна Оряховица по случай Празника. След като на Купата останахме четвърти, сега играхме по освободено, без притеснение. Казах на момичетата, че няма какво да губим. За нас самото класиране сред четирите най-добри е голямо постижение на този етап. В първия мач отстъпихме на Свиленград. Във втория удържахме първото полувреме до един гол пасив. На полувремето направихме нужните корекции. Бързо заличихме изоставането и до края наложихме своята воля. Момичетата показаха дух и характер, за което им благодаря и ги поздравявам!” Заяви Радослав Георгиев от щаба на „Локомотив”.

„Локо”: Камелия Павлева, Пламена Сидерова, Христиана Дякова, Габриела Христова, Дария Иванова, Никол Русева, Боряна Георгиева, Ана Мариа Мамучевска, Силвия Байчева, Наталия Дечева, Валерия Симеонова, Татяна Братоева, Ивет Иванова, Ивета Илиева.

В същото време юношите на "Локомотив" са пети, а отборът, представящ се в "Б" група играе финал с НСА.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив девойки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати