Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Върбица отново става най-вкусната дестинация в страната

  11.05.2022 09:48
Върбица отново става най-вкусната дестинация в страната

Над 600 участници от 40 населени места в 18 общини на 10 области в България ще се съберат във Върбица тази събота за тазгодишното издание на Празника на дрипавата баница. Очаква се на вкусното събитие да бъдат представени над 300 различни образци на тестеното изделие. На живо ще бъде показан самият процес по направата на баница, като майстори ще месят и точат в демонстрационен кът. Гостите ще видят също как се пече на подница под връшник.

Това е само малка част от веселбата, тон за която ще задава „Развитие“ от Стражица. Целта на празника е да бъде представено уникалното многообразие от баници в различните краища на България, било то автентични или осъвременени. Идеята е заедно с умението да се приготвят баници, да се онагледяват бита и културата на местните общности,занаяти и фолклор.

Фестивалът на дрипавата баница превърна Върбица в най-вкусната дестинация в България. Човек задължително трябва да присъства и опита различните баници, приготвени от самодейци от цялата страна. Жури в състав Цветелина Томиъм (участник в телевизионния формат „Master Chef“) и Ивайло Иванов (участник в телевизионния формат „Hell`s kitchen) ще определи най-добрите баници, като ги раздели в различни категории.

Заповядайте на забавно кулинарно пътешествие в духа на българските традиции в столицата на баницата Върбица, канят организаторите от Народно читалище „Градина Върбица 1894“ и Кметство Върбица, със съдействието на Община Горна Оряховица.

Вкусната забава започва в 10 ч. на 14 май, събота.


Ключови думи
Празник на дрипавата баница Върбица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати