Събота, 21 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

В Лясковец подаряват брезички за по-зелена община

  16.04.2022 06:13
В Лясковец подаряват брезички за по-зелена община

По повод Международния ден на Земята и християнските празници Лазаровден и Цветница, кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова стартира акция под наслов „За по-зелена община“. Целта на кампанията е градът да стане по-зелен и по-чист.

За целта всички желаещи жители на град Лясковец ще получат безплатно брезово дръвче, което могат да засадят в техния двор или в междублоково пространство. Ако гражданите планират дръвчето да бъде засадено в междублоково пространство, е необходимо председателят на етажната собственост да определи мястото на засаждане.

На Община Лясковец бяха безвъзмездно предоставени брезови дръвчета от фирма „Горски Разсадник Евъргрийн Планет“ ЕООД. Дръвчетата са с височина около един метър и ще бъдат раздадени на желаещите граждани тази събота - на 16 април 2022 година от 9:00 до 12:00 часа на площада пред читалище „Напредък -1870“ – град Лясковец.

С кампанията д-р Гецова отправя апел към всички да пазят града и общината чисти и пожелава мирно посрещане на светлите християнски празници Лазаровден, Цветница и Великден.


Ключови думи
д-р Ивелина Гецова брези
Последни
Седмицата
Анкета