Събота, 21 Сеп 2024
            
Лясковец Политика

Първата изборна изненада: Д-р Ивелина Гецова няма да се кандидатира за кмет на Лясковец

  22.07.2023 10:03
Първата изборна изненада: Д-р Ивелина Гецова няма да се кандидатира за кмет на Лясковец

Първата изненада в навечерието на Местни избори 2023 ве е факт. Един от най-опитните и обичайно печелещ без трудности кметове в областта – д-р Ивелина Гецова няма да се бори за нов мандат.

Общото събрание на ГЕРБ в Лясковец направи своите номинации и те вече пътуват за одобрение от Изпълнителната комисия. За първи път от четвърт век насам д-р Гецова няма да е сред кандидатите за кметското място. Тя има пет мандата зад гърба си. Първият е спечелен със СДС още през 1999 г. След това прекъсна един мандат, но тогава не беше кандидат, така че тя не е губила избори, в които е участвала. Стана учредител на ГЕРБ и от 2007 г. насам печели без проблеми четири поредни кметски избори.

Не съм изтощена и всъщност не излизам от местното управление. Идва обаче един момент, в който трябва да има смяна на поколенията. Ние, сегашните управляващи, трябва да помогнем на новите политици да навлязат и да израснат като следващите лидери на общината и населените си места. За нас този мандат ще е мандат на преход. Даваме път на много млади хора и ще направим всичко, за да им помогнем да станат добри управленци, коментира д-р Ивелина Гецова.

Тя остава в политиката като кандидат за общински съветник и има амбиция да изведе своята листа до най-голямата група в Общинския съвет.

Самата тя номинира своя наследник. Антонио Кръстев ще се бори за кметското място в Лясковец, ако получи одобрението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Млади са и останалите кандидати за кметове на населените места в общината. Идва „ера на красимировци“ в Лясковско, ако ГЕРБ успее да изпълни амбициозната си задача да спечели всички села. За Джулюница е номиниран Красимир Антонов. Красимир Николов е предложен за кмет на Добри дял, Красимира Колева е единствената с кметски опит в тази компания и ще се бори за нов мандат в Козаревец. Мирена Стоянова е номинацията за Драгижево.

Общото събрание номинира и пълна листа за съветници. В Лясковец те са 17. Листата ще е сплав от опит и младост, като целта също ще бъде да се даде път на нови лица, които да се превърнат в следващия управленски елит в Лясковец, а няколко опитни съветници да помагат на младите в първите им стъпки в местното управление.

Номинациите в ГЕРБ трябва да приключат до 26 юли, за да бъдат изпратени на националното ръководство, което има последната дума по утвърждаване на кандидати за кметове и подреждане на листи. Очаква се новият отбор на ГЕРБ за Местни избори 2023 да е окончателно ясен до края на август – началото на септември.


Ключови думи
д-р Ивелина Гецова Лясковец кмет
Последни
Седмицата
Анкета