Сряда, 22 Сеп 2021
            
Други Свищов

Отменят се „Свищовски лозници 2021“

  10.09.2021 10:19
Отменят се „Свищовски лозници 2021“

За съжаление и тази година, поради влошената епидемична обстановка в страната и действащата забрана за провеждане на масови мероприятия и събори, Община Свищов отменя празниците на града „Свищовски лозници“.

Програмата за празниците трябваше да бъде в рамките на четири дни, а не както обикновено в три и включваше множество културни, развлекателни, образователни и спортни прояви, както и големи вечерни концерти на едни от най-популярните и харесвани артисти.

Независимо от напредналата подготовка, голяма част от мероприятията се отменят, както и разполагането на търговски павилиони и увеселителни съоръжения в центъра на града. Ще се състоят само няколко събития, чиито формат и начин на провеждане отговарят на действащите епидемични разпоредби.

Ето какво е включено в дните от 24 до 26 септември:

 24 СЕПТЕМВРИ (петък)

В къщата музей „Алеко Константинов“

  • 16.00 ч. Откриване на изложбата „Свищов обича и помни Александър Божинов“ – 85 години от удостояването му за почетен гражданин на Свищов.

В Художествена галерия „Николай Павлович“

  • 17.00 ч. „Дишам с помощта на поезията“ – представяне на Биляна Гецова и двете ѝ стихосбирки „По керемидите е пренощувал сняг“ и „Имам толкова недовършени сънища“. Представя поетът Георги Драмбозов.
  • 18.00 ч. Откриване на традиционната 44-та Изложба на свищовските художници.

25 СЕПТЕМВРИ (събота)

В Художествена галерия „Николай Павлович“

  • 11.00 ч. Концерт O, sole mio” с участието на Боряна Бешева – сопран, Даниeл  Меса – тенор и Мариана Мирчева – клавирен съпровод.

26 СЕПТЕМВРИ (неделя)

10.30 ч. на камерна сцена в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856“

  • Отчитане резултатите от конкурса за домашно червено вино.
  • Връчване на наградата „Златно дунавско перо“ и отчитане резултатите от Националния литературен конкурс „Свищовски лозници“ .
  • Премиера на книгите с избрани стихове на Веселка Колева „Отстояване“ и на Георги Драмбозов „От Нове до Сердика“.

Представя поетът Людмил Симеонов.

ВАЖНО!

Броят на присъстващите ще бъде контролиран съгласно установените епидемични правила. Носенето на предпазни маски е задължително.


Ключови думи
Свищовски лозници
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати