Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Шефът на ВиК „Йовковци” се пенсионира, пускат нов конкурс

  09.09.2021 14:21
Шефът на ВиК „Йовковци” се пенсионира, пускат нов конкурс

ВиК „Йовковци” май ще се раздели с дългогодишния си управител инж. Димитър Владов, въпреки че още не е изтекъл последният му мандат. Съдружниците във ВиК „Йовковци” са получили покана за Общо събрание, в което основна точка е откриване на конкурс за избор на нов управител на дружеството. Решението трябва да бъде взето на 16 септември, когато ще се събере Общото събрание.

Сегашният управител излиза в пенсия е обяснението за неочакваното свикване на ръководния орган на дружеството. Само преди 3 години инж. Димитър Владов спечели конкурс, който му гарантираше 5-годишен мандат. Тогава той беше и единствен участнак в процедурата. Едва ли решението за предсрочното му прекратяване е само негово, но тепърва ще видим какво ще се случи.

В момента държавата чрез МРРБ има мажоритарен дял във ВиК „Йовковци” ООД с 51% от капитала. Останалите 49% са на част от общините в областта. Най-голям е делът на Горнооряховска община – 20%. Което обаче по никакъв начин не си личи по инвестициите, заделяни от дружеството за общината. Следващият по големина дял е на Община Павликени – 12%. Полски Тръмбеш има 8%, Лясковец – 6%, Златарица – 2% и Сухиндол – 1%.

 


Ключови думи
ВиК "Йовковци" конкурс Димитър Владов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати