Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Ви Ем Си” от Варна спечели стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament

  04.07.2021 12:24
„Ви Ем Си” от Варна спечели стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament

„Ви Ем Си” от Варна спечели стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament при мъжете и отнесе голямата награда от 1000 лева. 18 отбора стартираха в надпреварата на площад „Георги Измирлиев”. До финала стигнаха варненци и тимът на „61” от София, който трябваше да се задоволи с второто място и премията т 500 лева. На трето място е румънският отбор „Стрийтдевилс”. Четвърти останаха горнооряховските „Четирима баджанаци”. Победител в стрелбата от три точки стана Стоил Аладжов от Бургас
Времето в съботния ден подложи на изпитания баскетболистите, но дъждът не успя да уплаши нито състезателите, нито организаторите. Част от срещите бяха играни в Спортна зала „Никола Петров”, но заключителните две оспорвани срещи се играха отново на пл. „Георги Измирлиев”. Присъстващите наблюдаваха зрелищна, твърда и атрактивна игра.
Състезателите получиха парични награди, тениски, медали и сладки награди от Фит Спо. Наградите на победителите връчиха кметът инж. Добромир Добрев, Зоран Мамучевски-придседател БК „Локомотив” и Димитър Петков от фирма „Solarhome”, член на УС на Баскетболния клуб.
Днес турнирът продължава със срещи на баскетболисти от всички възрасти под 18 години.
Турнирът GO 3x3 Tournament се провежда за втори път в Горна Оряховица. Организатор е Баскетболен клуб „Локомотив”, а генерален спонсор е горнооряховската фирма SolarHome. Състезанието се провежда с подкрепата на Община Горна Оряховица. Събитието е включено в календара от прояви под мотото „Горна Оряховица – Европейски град на спорта 2021”.


Ключови думи
стрийтбол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати