Вторник, 28 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

22 отбора водиха битки под кошовете на „Поликраище опън”, златните медали заминаха за Добрич

  26.07.2021 14:04
22 отбора водиха битки под кошовете на „Поликраище опън”, златните медали заминаха за Добрич

Традиционният стрийтбол турнир в Поликраище привлече 22 отбора, които водиха битки до тъмно. Тази година турнирът, който носи името на легендарния основател на баскетбола в селото Живко Коларов, беше посветен на паметта на големия приятел на спорта Румен Тодоранов. Връчвайки бутилка уиски на шампионите, съпругата му Мариана Тодоранова, която беше  основен организатор на събитието, обеща, че турнирът ще си остане запазена марка за горнооряховското село и традицията ще бъде продължена и в следващите години. По съвпадение по същото време в Токио започнаха и срещите от турнира по стрийтбол, който вече е олимпийски спорт.

Надпреварата на баскетболната площадка в центъра на Поликраище започна сутринта и завърши на осветление. Състезателите бяха разделени в три възрастови групи – момчета до 12, до 18 и мъже. И в трите възрасти имаше турнири за стрелба от тройката. При мъжете победител стана Димо Николов от Добрич, който спечели и премията от 50 лева, обявена от фирма Solarhome, чийто президент Димитър Петков е основен спонсор, а и играч на горнооряховския „Локомотив”.

Мъжете направиха истинско шоу в турнира по забивки. Публиката така и не можа да определи кой е най-добър от четиримата участници и награди имаше и за четиримата.

Тениски, медали, сладки лакомства от „Престиж” имаше за всички участници, както и премии за победителите при мъжете. Първите три отбора си поделиха наградния фонд, събран от таксата за участие – 200 лв. за победителите, 100 за вторите и 90 лева за третите.

При най-малките участваха 4 отбора и победители станаха момчетата от „Локомотив”. Всъщност и четирите отбора са от школата на „локомотивци”, където треньор е другият основен двигател за организирането на турнира Маринела Агаларева.

При 18-тодишните, където спориха 7 отбора, първото място спечели „Ku ku Band”, победил на финала „Общтаците”. В малкия финал TDEL се наложи над „Чавдар” (Троян).

При мъжете битките бяха много оспорвани. Събраха се много равностойни отбори и нямаше мач, който да не е завързан и интересен, коментира Маринела Агаларева. В крайна сметка шампиони станаха Unstoppable от Добрич, които измъкнаха победата на финала от отбора на домакините No name, в който играха лидерът на БК „Локомотив” Пеньо Нацкин, синът му Кристиян Нацкин и Светльо Байчев. Третото място е за търновчани от „Перестройка”, а четвърти са Solarhome.

Наградите връчи Мариана Тодоранова, която отново подчерта, че очаква всички на следващото издание на турнира догодина.

https://www.facebook.com/3x3kingstournament


Ключови думи
стрийтбол Поликраище Румен тодоранов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати