Четвъртък, 30 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Бойко Борисов пред немска заселничка в Арбанаси: Като направим „Хемус“, ще видиш колко хубаво ще бъде

  29.06.2021 06:31
Бойко Борисов пред немска заселничка в Арбанаси: Като направим „Хемус“, ще видиш колко хубаво ще бъде

Бойко Борисов изненада германка, която от години живее във великотърновското село Арбанаси и е голяма почитателка на председателя на ГЕРБ и три пъти премиер на България. Неотдавна Луиза, която е омъжена за лекар ортопед, поканила Борисов да й гостува. В Арбанаси лидерът на ГЕРБ бе заедно със зам-председателя на партията Томислав Дончев, кмета на Велико Търново Даниел Панов и кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС Венцислав Спирдонов и Георги Недев.

Темата за коронавируса и разликата относно възможността за ваксиниране в Германия и България бе сред обсъдените между Бойко Борисов и германката. „Ще видят след един-два месеца Делта като дойде. Осигурихме 3 млн. ваксини. Най-тежкото престъпление сега е ваксинационният план. Втори път няма да ни се върже Европейската комисия. Аз ходих и се молих на Ангела Меркел, на Макрон. А сега само заради ината на Радевите хора, няма да ни обърнат внимание.. Дано да не съм прав“, каза Борисов. Луиза сподели пред бившия премиер, че животът в България е много по-хубав, спокоен и уреден от този в родината и. „България не е най-бедната страна. А аз живея добре, защото съм работлива“, подчерта чужденката, която вече е пенсионерка, но преди да дойде у нас е била университетски преподавател.

„Сега като направим АМ „Хемус“, ще видиш колко хубаво ще бъде. Бойко Рашков не може да направи големи поразии", каза Борисов. Даниел Панов, Венцислав Спирдонов и Георги Недев добавиха, че магистралата е ключът към развитието на цяла Северна България. Спирането й е кощунство спрямо всички, ще се борим строителството да продължи със същия темп, както допреди три месеца, посочиха те.

„Аз бях студентка и обикалях България на автостоп. Четох една книга, че България Господ я е забравил. Видях манастири", каза жената, която е омъжена за българския медик от 1986 г. „А ние какви манастири възстановихме", отвърна Борисов. Тя изтъкна като позитивна черта, че в България се плащат по-малко данъци. По време на раздумката домакинята почерпи гостите с традиционен немски сладкиш с желе и ягоди, кафе и студена лимонада. Луиза сподели, че иска да стане кмет на Арбанаси, а експремиерът я покани на гости в Банкя, за да ѝ покаже неговата къщичка. „На Ангела Меркел като се чуем, ще ѝ кажа... Има една германка", каза още Борисов, докато благодареше за гостоприемството.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Бойко Борисов Арбанаси
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати