Вторник, 13 Юли 2021
            
Велико Търново Политика

Бойко Борисов във Велико Търново: По-подготвен от мен няма

  14.04.2021 13:52
Бойко Борисов във Велико Търново: По-подготвен от мен няма

Звучи нескромно, но днес по-подготвен от мен няма. Неслучайно сме първа политическа сила след 5 спечелени парламентарни избора. Много хора държат да съм аз (министър-председател – б. а.), но винаги съм считал, че обединението прави силата. Не е редно и аз като Радев да тръгна да разделям нацията на две. Затова ще предложа друг министър-председател. Ще ви кажа името, когато ни бъде даден мандатът.
Коментарът е на премиера, вече в оставка, Бойко Борисов, който днес бе във Велико Търново. От думите му стана ясно, че предложението няма да е Томислав Дончев. Не, че не заслужава, уточни Борисов.
Премиерът каза още, че в кабинета, който ГЕРБ ще предложи след получаването на мандата,  ще има както министри от досегашния, така и нови имена. Има страшно голям дефицит на кадри, дефицит на хора, които имат визия, допълни Борисов.
Индиректно той отговори на журналистически въпрос, зададен на Томислав Дончев по време на брифинг, на който ГЕРБ отчете изборните резултати – страх ли ви е от служебно правителство?
Задаването на този въпрос говори, че вие самите считате, че то няма да бъде демократично. Защо една политическа партия да се страхува и кой иска да ни страхува? Защо да ни страхува? Народът се произнесе. Страх ме е само от Господ. Ако се задава такъв въпрос означава, че никой не вярва в демокрацията и правовата държава, смята Борисов.
Ако се стигне до служебно правителство, означава, че политическите партии, включително и ние, не сме проявили мъдрост и отговорност. Тези, които имат възможност да направят правителство, ако ние не можем, нямат правото да дезертират, категоричен бе Борисов.
Той не подмина и темата „Има такъв народ“.
Спомнете си  колко години всяка вечер в праймтайма г-н Трифонов водеше политически предавания. Тежък хейт по управлението, по Плевнелиев, по мен. По всички, без, няма да казвам, вие си проверете без кои. Така че никак не е случайно появяването му на политическата сцена, и резултатът му, и това, че трябва да си поеме отговорността.
Борисов бе във Велико Търново, където посети Катедралния храм „Рождество Богородично“ и МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Пред Катедралата той бе посрещнат от дядо Григорий, а в Болницата – от шефа й д-р Стефан Филев. При посещението си Бойко Борисов бе съпровождан от кмета Даниел Панов, здравния министър и депутат от Велико Търново проф. Костадин Ангелов, колегата му в правителството в оставка Кирил Ананиев.
По-рано днес стана ясно, че на днешното правителствено заседание са отпуснати 2 млн. лв. за реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново.
Със средства от бюджета на здравното министерство в новото крило на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ ще се изгради хибридна операционна, в която ще могат да се извършват спешни интервенции на хора със съдови заболявания.
Само в рамките на изминалия мандат сме отпуснали близо 22 млн. лв. за развитието на Велико Търново. Със средствата бяха изградени и ремонтирани улици, водопроводна мрежа, осветление, бе извършено реновиране на детски градини, храмове, бяха укрепени мостове, свлачища, подпорни стени, отчете малко по-късно в профила си във Фейсбук Бойко Борисов.


Ключови думи
Бойко Борисов Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати