Четвъртък, 20 Яну 2022
            
Велико Търново Други

Езиковата гимназия представи иновативни методи за дългосрочна мотивация на учениците

  02.06.2021 09:21
Езиковата гимназия представи иновативни методи за дългосрочна мотивация на учениците

Иновативни методи за дългосрочна мотивация на учениците представи по време на работна среща в Плевен групата от великотърновската Профилираната езикова гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“. Заедно с директора Смилена Тодорова, в нея участваха учителят по английски Десислава Данчева и по история и цивилизации, преподавана на френски, Тошко Христов и на испански Драгомир Дачев.

Целта на кооперативното учене е да развие взаимодействието между самите ученици, поясни Дачев, който е сред най-младите учители в гимназията и неин възпитаник. В работата си той прилага и други два иновативни метода, които повишават интереса на учениците към историята. Един от тях е вдъхновен от известната настолна игра "Дракони и подземия" и изисква ученик да създаде сюжета, а останалите да го пресъздадат.

Използвахме го при изучаването на Първото и Второто българско царство, а също и в часовете, посветени на Студената война, каза Дачев.

Тридневната работна среща в Плевен се проведе от 27 до 29 май. Тя е част от проект по Националната програма "Иновации в действие" и събра представители на Езиковите гимназии във В.Търново, Плевен и Хасково. В бинарните уроци по време на събитието участваха и ученици. Великотърновската ПЕГ беше представена от деветокласничката Ина Матеева, десетокласниците Михаела Христова и Алекси Гайдаров и Михаил Радоев от XI клас.

Любезните домакини изненадаха своите гости с посещение на Панорамата "Плевенска епопея 1877" и на Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ .


Ключови думи
Езикова гимназия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати