Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Анастасия Кечева от Езиковата гимназия е сред петимата лауреати на националната олимпиада по френски език

  09.04.2021 12:36
Анастасия Кечева от Езиковата гимназия е сред петимата лауреати на националната олимпиада по френски език

12-класничката Анастасия Кечева от Езиковата гимназия във Велико Търново е сред петимата лауреати на олимпиадата по френски език за учебната 2020/2021 година. Даница Христова от X клас има 89 точки и е на 6 място. С много добро представяне на олимпиадата по руски е и десетокласникът Даниел Ефремов.
15 са възпитаниците на престижното великотърновско училище, допуснати до националния кръг на олимпиадата по испански. Това са осмокласничките Красимира Колева и Йоана-Преслава Тотева, Ина Матеева, Магдалена Бонева и Тихомир Узунов от IX клас, Ивена Ченова, Виктория Николова, Леонора Петкова и Деница Прокопиева от X, единадесетокласничките Виктория Владкова, Александра Младенова, Лора Ангелова и Мария-Елисавет Вурца, както и Елеонора Дончева, Никол Щиркова и Биляна Иванова от XII клас.
Допуснати до националния кръг на олимпиадата по немски са Ванеса Мюл от X и Есин Мехмедали от XI клас, знания по английски ще покаже дванадесетокласничката Валентина Блажева.
Лора Ангелова и Георги Пенев са победители в националния кръг на Многоезичното състезание. И двамата показаха отлични знания в категорията втори чужд език - английски. Двамата учат в различни паралелки. Лора е с първи език испански, а Георги с немски.
Предвид на епидемичната обстановка провеждането на част от националните олимпиади бе отложено, но всички вярваме в достойното представяне на Златаровци и им пожелаваме успех, казват от ПЕГ.


Ключови думи
Езикова гимназия Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати