Понеделник, 09 Авг 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Мъжете на ХК „Локомотив” вдигнаха бронзовата купа

  09.05.2021 17:54
Мъжете на ХК „Локомотив” вдигнаха бронзовата купа

След осемнадесет мача, четиринадесет победи, четири загуби и сто гола положителна голова разлика и с 28 т. в актива си хандбалистите на „Локомотив”(Горна Оряховица) завоюваха бронзовите медали от сезон 2020/2021 в „А” група мъже.

В последния кръг на шампионата железничарите успяха да победят варненския „Спартак” с 27:25 (13:13). В сп. зала „Никола Петров” двата отбора сътвориха истински хандбален празник, достоен за края на шампионата. От първият съдийски сигнал съперниците се вкопчиха в здрава битка за всяка топка и всеки гол. Множеството обрати и изравнявания на резултата се запази до самия край на срещата. Пет минути преди сирената железничарите отбелязаха две безответни попадения и поведоха с 25:23. В оставащото време двата отбора си размениха по два гола и в края на мача „Локомотив” се поздрави с победата.

Това не беше достатъчно за медалите, които бяха разпределени в последния шампионатен мач, ден по късно, между отборите на „Шумен-61” и „Пирин-64”. Шуменци, които станаха шампиони кръг преди края на първенството, победиха в своята зала неврокопчни. Те останаха на четвърто място. Втори са „Осъм” (Ловеч), които имат също 28 т. но са с по-добри показатели от преките двубои с „Локомотив.

„Много сме щастливи от медалите. Това е клубен рекорд в нашата славна история. Поздравявам всички състезатели, деятели и фенове. За съжаление те бяха най-ощетени заради затворените зали и не успяха да споделят радостта от победите. Искам да изкажа моята благодарност на всички наши приятели, които ни помагат. На община Горна Оряховица в лицето на Кмета инж. Добромир Добрев, който повярва в нашата кауза. Вярвам, че сме на прав път и ни предстоят още много успехи. Сезонът още не е приключил, следват Държавните финали при подрастващите и дано прибавим още купи във витрината”, заяви Йордан Димитров – председател на УС на „Локомотив”.

„Локо”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Михаил Пенев, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Радослав Йорданов, Михаел Иванов, Георги Кръстев, Пресиян Стоянов.

 


Ключови думи
хандбал локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати