Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

3329 лева събра инициативата на Център „Мария” „Надежда за деца, преживели насилие”

  12.04.2021 15:58
3329 лева събра инициативата на Център „Мария” „Надежда за деца, преживели насилие”

„Срещали ли сте деца, които растат в страх, болка, срам и вина? Деца, които виждат ежeдневните скандали и посегателства между родителите си?”

Така Ася Георгиева и Ива Димитрова от екипа на Център „Мария” стартираха едномесечна кампания за набиране на средства в каузата, подкрепена от екипа на Фондация BCause -експертна организация, насърчаваща хора, организации и общности да преобразяват живота, като развиват дарителството и социалните инвестиции.

Инициативата е част от стратегията на организацията да приобщи хора и общности в значими за обществото каузи и екипът отчита, че все повече хора разпознават домашното насилие, като значим за обществото проблем.

Целта на кампанията беше набиране на средства за закупуване на компютри, камери, игри за деца на всяка възраст, необходими в процеса на общуване и консултиране на деца, особено в условията на изолация, на обща стойност 2900лв.

Кампанията приключи на 31 март, като в Платформата, предоставена от Фондация BCause и DMS, са постъпили дарения на стойност 2539 лв., в брой и по сметка на Център „Мария” са постъпили още 790 лв., с което резултатът от кампанията достигна общата сума 3329 лв.

Екипът на Център „Мария” благодари на всички - познати и непознати, които станаха част от нашия начин на мислене и действие – явни и анонимни, различни по пол, възраст и образование, но действащи заедно с екипа ни в каузата срещу насилието над деца.

Огромна благодарност на децата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и техните ръководители, които са вече част от живота ни и вярваме, че и ние сме част от техния.

Деца подкрепят деца! Благодарим за отношението, за разбирането, за подкрепата. Благодарим, обобщи резултатите от кампанията ръководителят на Център „Мария” Людмила Цветанова.


Ключови думи
Център Мария деца преживели насилие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати