Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

В деня на социалната работа екипът на Общинския приют в Горна Оряховица подкрепи кампания на Център „Мария”

  16.03.2021 11:53
В деня на социалната работа екипът на Общинския приют в Горна Оряховица подкрепи кампания на Център „Мария”

Екипът на Общинския приют за бездомни в Горна Оряховица се включи в кампанията на Център „Мария”, насочена към деца, преживели насилие. Своето дарение социалните работници от Приюта направиха в Световния ден на социалната работа като символ на единството и взаимната подкрепа между всички институции, подкрепящи уязвимите групи в обществото.

Всъщност това, че връчваме своето дарение днес, е чисто съвпадение, но пък се получи добър повод да поздравим колегите за празника. Идеята ни е, че всички трябва да си подаваме ръка, особено когато каузата е в защита на децата. Нашият принос е скромен, но по-важно е посланието, което отправяме към цялото общество – само всички заедно можем да помогнем на слабите и уязвимите, каза шефът на Приюта Силвия Райкова. Заедно с платежното за преведената сума за кампанията на Център „Мария” за закупуване на нови компютри и софтуер за децата, тя подари и бяла бегония с пожеланието за чистота и искреност в работата на всички, посветили се на социалната работа. Това е призвание, не просто професия. Както не всеки може да е добър педагог, така и  не всеки може да е добър социален работник. Бих искала всички в нашата гилдия да са отдадени на работата си както колегите от Център „Мария”, каза още Райкова.

Кампанията на Център „Мария”, която се реализира чрез platform.bg и чрез sms-и от всички мобилни оператори продължава до края на март. Вече са събрани около 70% от планираните средства. Екипът на Центъра вече има и нова идея – всички събрани вповече пари да се използват за закупуване на таблети с интернет за деца, които нямат достъп до съвременни комуникации. Оказва се, че те никак не са малко в общините, с които работи горнооряховското Сдружение.


Ключови думи
Център Мария Приют за бездомни
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати