Четвъртък, 01 Юли 2021
            
Велико Търново Избори 2021

Цветан Цветанов: Партия „Републиканци за България” ще настоява за данъчна ваканция за ресторантьори и хотелиери

  01.04.2021 20:22
Цветан Цветанов: Партия „Републиканци за България” ще настоява за данъчна ваканция за ресторантьори и хотелиери

Като част от следващия парламент партия "Републиканци за България" ще настоява за данъчна ваканция за ресторантьори и хотелиери, както и подпомагане на цялата верига от производители и търговци, които търпят щети от противоепидемичните мерки, каза пред журналисти в пресклуба на БТА във Велико Търново лидерът на партията Цветан Цветанов, който е водач на листата във Велико Търново.

От партията смятат, че трябва да се разшири обхватът на патентния данък, за да намалее административната репресия за гражданите. Развитие на образованието с регионални университетски кампуси, които да бъдат притегателни центрове за младите хора, предвиждат в своята програма от партията.

В листата за Великотърновския избирателен район има хора от всички професии, сред тях са и специалисти от IT-сферата, които са разработили концепция за електронното управление на страната, посочи Цветанов. В нея се предвижда създаване на министерство на електронното управление и електронен подпис за всеки пълнолетен гражданин.

Цветанов посочи, че публикуваният наскоро годишен доклад на Държавния департамент на САЩ констатира несправяне с корупцията и дефицит на медийна свобода в България. Според него още по-тежка е констатацията на Световната банка за това, че България от държавите в ЕС е на последно място по брой ваксинирани и е налице забавяне на помощите за бизнеса и домакинствата в условията на пандемия, което показва, че правителството не се е справило по възможно най-добрия начин.

Той допълни, че отварянето на заведенията само с външни пространства е популистка мярка. Когато правителството преди двайсет дни обяви, че отваря всичко, не направи нищо за да подпомогне бизнеса при евентуално ново затваряне, посочи Цветанов.

"Както преди, така и занапред, аз ще бъда във Великотърновска област, ще организирам приемни, за да бъде чут гласът на хората", заяви той.

ПП "Републиканци за България" ще участва в предстоящите избори с бюлетина номер 21.


Ключови думи
Цветан Цветанов Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати