Вторник, 29 Юни 2021
            
Избори 2021

Експортният директор на Захарни заводи Борислав Ангелов: Двойно повече инвитро процедури ще финансира държавата

  31.03.2021 13:10
Експортният директор на Захарни заводи Борислав Ангелов: Двойно повече инвитро процедури ще финансира държавата

Подкрепата за семейства с репродуктивни проблеми е кауза за третия в листата на Републиканци за България

 

Удвояване броя на инвитро процедурите, финансирани от държавата, е предвидено в управленската програма на ПП „Републиканци за България“, съобщи експортният директор на Захарни заводи – Горна Оряховица Борислав Ангелов, трети в листата на партията, която е под номер 21 в интегралната бюлетина.

Ангелов, който е глава на прекрасно семейство не крие своята съпричастност към двойките с репродуктивни проблеми и възприема като своя кауза стремежът те да бъдат подкрепяни. При наличието на строг контрол, държавата да поема всички необходими съпътстващи процедури, за минимум 6-8 опита, предвижда програмата на партията.

„Демографската криза, която връхлита България не може да бъде преодоляна без адекватни грижи за българските семейства", убеден е Ангелов. През последните дни той, съпругата и синът им, съпреживяват голямото щастие на свои близки семейни приятели, които станали родители след дългогодишни опити да имат своя рожба. „Неописуемо е“, усмихва се кандидатът за народен представител.

200 000 двойки у нас имат доказани репродуктивни проблеми, затова държавата няма право да стои безучастна, е мнението на Борислав Ангелов. Той не крие, че сред нещата, привлекли го към каузата „Републиканци за България“ е грижата и помощта, която водачът на листата Цветан Цветанов е проявявал през годините към такива семейства. 

Борислав Ангелов, който с работата си в Захарни заводи е успял да развие и разшири пазарите, освен икономист, е също така бакалавър по политология и магистър „Дипломация и международни отношения“.

Затова друга важна за него тема и минус на управляващите е липсата на адекватна държавна политика спрямо сънародниците ни зад граница. В програмата на Републиканци за България е заложено създаване на предпоставки за трайно заселване у нас на българи от чужбина. При наличието на все повече обезлюдени територии, държавата трябва да приложи юридически и икономически мерки, които да стимулират заселването на наши сънародници, както от традиционните общности, така и на българи второ и трето поколение емигранти. Това ще става чрез данъчни облекчения, субсидии и ускорена процедура за българско гражданство, коментира Борислав Ангелов.

 


Ключови думи
Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати