Петък, 31 Дек 2021
            
Елена Избори 2021

Финансистът Стефан Дойкин: Републиканци за България поставя основите на следващото управленско поколение у нас

  31.03.2021 18:23
Финансистът Стефан Дойкин: Републиканци за България поставя основите на следващото управленско поколение у нас

Дефицитът, заложен в държавния бюджет, е нереалистичен и когато ПП „Републиканци за България“ влезе в следващия парламент, ще се направи актуализация, заяви в предаването „Часът на избора“ по телевизия „Евроком“ финансистът Стефан Дойкин, втори в листата на партията за Великотърновския район. По думите на Дойкин кризата е не само здравна, тя е и финансова, и икономическа. „Разбира се, запазването на човешките животи е от първoстепенна важност“, коментира Дойкин, който обаче обясни, че при многобройните срещи, които провеждат в страната, заедно с председателя и зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и Павел Вълнев, хората споделят огромно желание за промяна в управлението. Бизнесът не усеща мерките за подкрепа от правителството.
„В България наблюдаваме много проблеми, но основните са корупцията на всички нива и кризата. Както и срастването на трите власти, което не може да продължава“, коментира финансистът и кандидат за народен представител, който е родом от гр. Елена.
Стефан Дойкин е учредител на ПП „Републиканци за България“, координатор на секторна политика „Финанси и управление на средства от ЕС“. Възпитаник е на Лондонското училище по икономика и политика и Института за държавна администрация „Джон Кенеди“ в Харвардския университет. Работил е като финансов съветник към Европейската комисия и консултант към Световната банка във Вашингтон.
Дойкин обясни, че се е присъединил към Републиканци за България, защото вижданията на партията съвпадат с неговите. „Влизам като експерт, за да дам от своята енергия“, категоричен е 31-годишният финансист, който каза още: „Никога досега не съм се занимавал с политика, макар че като финансов съветник в Европейската комисия съм имал допир с политици, не само от България, но и на европейско ниво. Имал съм възможност и покани да се присъединя към различни проекти, но не съм считал, че виждам политическа партия, която споделя моите виждания. Такава политическа сила е Републиканци за България“, обясни той.
ПП „Републиканци за България“ обединява много млади кадри, а освен това: „Г-н Цветанов е много опитен политик, г-н Вълнев е много успял бизнесмен. Тази синергия, която е създадена между тях, както и експертите, които дават добавена стойност, създадоха един много силен екип, който, смея да кажа, поставя основите на следващото управленско поколение, което ще се случи в България“.
Програмата на Републиканци за България е изготвена от над 50 висши експерти в различните области, обясни Стефан Дойкин. „Работихме заедно няколко месеца, за да изградим тази програма с над 170 предложения в 23 секторни политики“.
По повод завръщането си в България, след години работа и обучение в чужбина, Дойкин каза: „Имам много приятели българи, които живеят в чужбина и искат да направят същата смела стъпка като мен“. По думите му обаче възможностите за развитие у нас не са много. „Но ако ние се обединим и се завърнем тук, в нашата страна, ще дадем една по-добра възможност за следващото поколение“, категоричен е той.

Видеото може да видите тук:  https://eurocom.bg/show/chast-na-izbora/10723

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Стефан Дойкон Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати