Сряда, 30 Юни 2021
            
Избори 2021

Пламен Маринов: Готови сме със Закон за спонсорството и меценатството

  31.03.2021 10:12
Пламен Маринов: Готови сме със Закон за спонсорството и меценатството

Роля на държавата е да създаде добри условия и правила за спорта, категоричен е осмият в листата на Републиканци за България

 

В управленската програма на ПП „Републиканци за България“ е предвиден, може би най-важният и чакан регламент в областта на спорта, а и на културата – Закон за спонсорството и меценатството. Това съобщи дългогодишният състезател по баскетбол и бивш волейболист Пламен Маринов, осми в листата на партията, която е под номер 21 в бюлетината. По думите на Маринов, основен проблем на елитния ни спорт е недостатъчното финансиране.

Предвиденото в бъдещия закон данъчно облекчение за дружества и физически лица, даряващи средства по утвърдени планове за развитието на спорта, ще стимулира спонсорите. Наличието на повече финансиране ще повиши качество на българския спорт и постиженията на нашите спортисти, убеден е Пламен Маринов.

Роля на държавата е да създаде достатъчно добри условия и правила, и е крайно време да започне да я изпълнява. За съжаление българският спорт, до голяма степен, е оставен на самотек, а постиженията се дължат предимно на таланта и труда на треньори и състезатели, убеден е Маринов.

Удвояване на часовете по физическо възпитание в училище, предвиждат още Републиканци за България, тъй като ниската двигателна активност на подрастващите води до влошаване на здравето на цялата нация, коментира бившият баскетболен състезател и настоящ мениджър в национален телеком Пламен Маринов.

„Ние от Републиканци за България имаме решение и за друг проблем, като отливът на ученици от спортните училища. Желанието ни е ефективно да включим спорта в образованието и обратно. Ще комбинираме усилията за развитието на здраво подрастващо поколение с акцента, който поставяме върху образованието. Това е постижимо, например, чрез преобразуване на спортните училища в елитни гимназии с приоритет спорт, наред с удвоените часове по физическо възпитание“.

Друго предложение на Републиканци за България е създаване на специалност в НСА за управление на спортни обекти, както и гарантирано място в държавно висше училище, по избор, за медалисти от олимпийски игри и световни първенства. Предвижда се създаване на единна структура с дългосрочна програма за работа с деца и младежи от олимпийския елит на България.

Подобряване условията в туристическите бази и регламентиране на техния статут, както и отваряне на модернизираните училищни спортни бази за нуждите на клубовете, са други от предложенията на партията, чиято листа е с номер 21 в бюлетината.

 


Ключови думи
Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати