Понеделник, 27 Дек 2021
            
Избори 2021 Полски Тръмбеш

Предприемачът от Полски Тръмбеш Мартин Димитров: Хората обедняват, цените растат, нужни са способни, а не послушни личности, убеден е десетият в листата с номер 21

  30.03.2021 14:24
Предприемачът от Полски Тръмбеш Мартин Димитров: Хората обедняват, цените растат,  нужни са способни, а не послушни личности, убеден е десетият в листата с номер 21

Няма работа за хората, няма болница, няма нормални пътища, училището е едно-единствено за цялата община. Така, с нескрита болка, бизнесменът Мартин Димитров описва действителността в Полски Тръмбеш. Димитров е предприемчив млад мъж, който, въпреки всички трудности, успява да развива дребен бизнес в родния си град.

С много усилия и с почти денонощна работа, Мартин съумява да осигури нормален живот на трите си момичета. Благодарение на упорството му и енергията, която влага в управлението на склада и търговските си обекти, той все още задържа прекрасното си семейство в Полски Тръмбеш. „Такива като нас обаче са все по-малко, всички млади бягат от тук“, споделя тъгата си 35-годишният предприемач, който е десети в силната великотърновска листа на Републиканци за България.

Проблемите на родния му град са предимно в полето на местната власт, но липсата на държавна стратегия по отношение на регионите, допълнително задълбочава икономическата и демографска криза, убеден е.

„Животът на хората вече става непоносим – особено след неколкократното затваряне на бизнеса. Много работни места се закриха, все повече наши съграждани разчитат само на помощи или на пенсиите на родителите си, които са мизерни. А цените не спират да растат“, обяснява Димитров, който ежедневно в работата си общува с жители на всички населени места в общината.

Затова хората все по-ясно виждат надежда в Републиканци за България, по думите на предприемача. „Партия, която е едва на шест месеца, вече има изградени структури и съмишленици във всички населени места. И по-важното – това е единствената сила, която има подробна и конкретна програма за справяне с тежките проблеми във всяка една сфера“, категоричен е Димитров.

Планираното създаване на регионални инвестиционни фондове за изостаналите райони, е една от положителните стъпки за преодоляване на безработицата и бедността там. Фондовете ще поемат 50% от инвестицията на производствени предприятия при закупуването на земя и мощности. Сумата да бъде възстановявана едва след започване на реално производство, предвижда програмата.

Застъпени са също така специални данъчни отстъпки в проблемните региони, финансови стимули и подкрепа на бизнеса и инвестициите за разкриване на нови работни места и нови производствени процеси. Планирано е облекчаване на административните режими, наред с това ще се подобрява инфраструктурата.

Дребният бизнес ще почувства страхотно облекчение и от предвиденото разширяване на обхвата на патентния данък, категоричен е предприемачът. Така повече семейни и малки фирми ще плащат общия налог еднократно, което ще спести безкрайните счетоводни и административни разходи и ангажименти, обяснява Мартин Димитров. „Държавата трябва да е удобна на хората – не само на един човек и на неговите хора, а на всичките си граждани. И вече се нуждаем от способни, а не послушни личности! Ето защо виждам все по-голяма енергия за подкрепа на нашата листа. Републиканци за България сме за държава с правила“, категоричен е Мартин Димитров.

ПП „Републиканци за България“ е с номер 21 в интегралната изборна бюлетина, а преференциалният номер на Мартин Димитров и 110.

 


Ключови думи
Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати