Сряда, 16 Юни 2021
            
Велико Търново Избори 2021

ЛЕКАРИТЕ ВЪВ ВМРО: Д-р Юлия Тонкова: В основата на всичко е българското училище, традиции и семейство.

  18.03.2021 14:03
ЛЕКАРИТЕ ВЪВ ВМРО: Д-р Юлия Тонкова: В основата на всичко е българското училище, традиции и семейство.

Д-р Юлия Тонкова е кандидат за народен представител от листата на ВМРО в 4 МИР. Има висше медицинско образование, дипломиран лекар по „Обща медицина“, „Хомеопатия“ и „Здравна просвета“, тясна специалност „Детски болести“ и магистратура „Здравен мениджмънт“. Зам.-председател е на Великотърновския общински съвет.

-Д-р Тонкова, ВМРО е кауза. Като председател на женската структура към организацията, как виждате ролята на жените в нея?
-Ролята на жената във ВМРО има преди всичко социален акцент, насочен към превенция на здравето, възпитанието, съхраняването на българската идентичност чрез българското училище, традиции, българското семейство, откъдето и започва всичко.  

-Кой е Вашият приоритет в работата, базиран на програмата на ВМРО?
-Приоритет е всичко това, което споменах. От голямо значение  е инвестиране в здравната култура на населението, изграждането на хигиенни навици у децата, спортни и интелектуални занимания, формиращи ценностната система на подрастващия индивид.

-Кои са основните точки от Програмата на ВМРО, по които ще работите?
-Основната насока са социалните акценти в програмата на ВМРО -увеличаване на майчинството, семейно подоходно облагане – 600 лв за едно дете и безплатни детски градини за всички деца. Увеличаване на доходите за майчинството да позволяват  българската майка да може да поддържа квалификационния си и конкурентен стандарт, за да не бъде „вън от строя“, връщайки се на работа след майчинство. Детските добавки да са за всички деца, независимо от социалния статус на семейството. Привилегията за многодетата самотна майка да бъде задължително обвързана с полагането на труд. Интегрирането на етносите да става чрез образование, труд, спазване и прилагане на закона.
-Как виждате решаването на демографския проблем и подобряване на здравната, семейната и социалната политика?

-Като лекар с достатъчно стаж и работа с деца мога да обобщя казаното до тук. На първо място здраво и нормално българско семейство,  с добра финансова и социална възможност, да отглежда и възпитава правилно и да опази  децата си. Важно е също така осигуряването на достойно заплащане на работещите, като се повиши по този начин качеството им на живот. Здравеопазването да е насочено не само към превенцията и лечението на хроничните заболявания, но и към обгрижване на населението в извънредни ситуации като тази, в която се намираме в момента, ситуации, които поставят на изпитание лекарския професионализъм и адекватното управление, за да оцелеем.

-Вашето послание към хората, които ще ви се доверят?

-На хората не им трябват послания. Трябва им информация. А най-вече дела. Целия си съзнателен живот съм спазвала едно основно за мен правило: „Primum non nocere!“ ("Преди всичко не вреди!").


Ключови думи
ВМРО Юлия Тонкова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати