Събота, 01 Яну 2022
            
Велико Търново Избори 2021

ВМРО тръгва решително на избори

  08.03.2021 09:38
ВМРО тръгва решително на избори

Със самочувствието за един успешен мандат на ВМРО и с едно важно решение, взето от структурите и ръководството на партията, ВМРО участва самостоятелно на парламентарните избори през тази година. Кандидатите за представители на област Велико Търново в следващото 45-то Народно събрание са 16 "местни, свестни и известни" активни хора, вдъхващи увереност, с авторитет и принос към местните общности.

 

Водач на листата е доц. д-р Милен Михов - зам.-председател на ВМРО, председател на Областния комитет на партията във Велико Търново и народен представител в 44-тото Народно събрание. Милен Михов е роден на 4 май 1961г. в гр. Стара Загора. По професия е университетски преподавател по българска история. Специалист по история на македонския въпрос. Активен член е на великотърновския клон на Национално дружество “Традиция” и често участва във възстановки на исторически събития. Семеен, с три деца и трима внуци.

 

2. Пенчо Чанев е роден на 7 октомври 1970 година в град Велико Търново. Има висше юридическо образование. В периода от 2000 до 2007 г. работи като юрисконсулт в МОБАЛ „Стефан Черкезов“ във Велико Търново. В периода от 1998 до 2000 година е регионален координатор на ВМРО за областите Бургас, Ямбол и Сливен. Основава структурата на ВМРО в Златарица. Два поредни мандата е бил общински съветник, а от 2007 до 2019 г. – кмет от ВМРО в Златарица. През март 2007 година става член на Националния съвет на ВМРО. Заместник-председател е на областния комитет на ВМРО, семеен с двама сина.

 

3. д-р Юлия Тонкова е родена през 1960г. Има висше медицинско образование, дипломиран лекар е по „Обща медицина“, „Хомеопатия“ и „Здравна просвета“. Тясната ѝ специалност е „Детски болести“, има  и магистратура „Здравен мениджмънт“. Заместник-председател е на Великотърновския общински съвет. От 2017г. е председател на женската структура на ВМРО във Велико Търново. Обществената ѝ цел е повишаване на здравната култура на населението. В личен план принципите ѝ са свързани със здраве, почтеност и мир в семейството. Семейна е, с един син и две внучки.

 

4. Кирил Кирилов е на 48г. от Горна Оряховица. Завършил е две висше образования – икономическо и юридическо. Общински председател е на ВМРО в железничарския град. Три мандата е общински съветник. Семеен е, има един син.

 

5. Николай Цонев е роден на 8 февруари 1974г. в Ловеч. Завършва ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” със специалност “История и география”. От 2004 г. е учител по история в ПМГ “Васил Друмев” във Велико Търново, а през 2016 г. става заместник-директор на училището. От 25 г. е член на ВМРО. До юни 2019 г. е председател на Общинската организация на партията, след което е избран за заместник-председател на Областния комитет на ВМРО. Активен член на великотърновския клон на Национално дружество “Традиция”. Семеен, с един син.

 

6. Проф. д-р Мирослав Гълъбов е на 54г.. Областен координатор е на Съюз на патриотичните сили „Защита“. Завършил е Висшето военно-морско училище “Н. Вапцаров”. Няколко години е работил в бившия Институт за радиотехническа апаратура, бил е преподавател във Военния университет, преподавател във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, декан на Факултета по математика и информатика в перида 2011-2019 г.. Женен, с две деца.

 

7. д-р Магдалена Христова – Джикова е родена на 25 януари 1963 г. Има висше медицинско образование. По професия е лекар  акушер-гинеколог, работи в областта на онкологията. Семейна е, със син и дъщеря, и двама внука.

 

8. Пламен Борисов  от Свищов е най-младият кандидат в листата от гражданската квота. Роден е на 24 май 1991г. Завършил е висше образование степен „Бакалавър“ в СА „Д. А. Ценов“, специалност „Счетоводство и контрол“. В момента учи за магистърска степен специалност „Режисура“ в Благоевград. Работи като видеограф (снима видеа), неженен.

 

9. Евгени Коев е роден на 5 август 1965г. . Завършил е висше образование във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", специалност "История и география". Допълнителните му специалности са "Мениджмънт и маркетинг", „Треньор“, „Туристически организатор“, „Планински водач“. Работи като учител в ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Председател на Общинския комитет на ВМРО Велико Търново, общински съветник, синдикалист, еколог и активен общественик. Изследовател с приноси в проучването на историята и географията на България  с публикувани десетки научни статии. Отличен за заслугите си с медал и почетна значка. Семеен, с две деца.

 

10. инж. Ангел Генов от Павликени е най-възрастният сред кандидатите. Роден е на 29 ноември 1948г.  Завършил е висше образование в Машинно-електротехнически институт – София. Работил като инженер – ръководител направление, главен конструктор. Бил е кмет на Община Павликени в периода 2007-2011 г . Женен, с две дъщери и една внучка.

 

11. Йордан Грозданов е роден на 5 март 1963г. Има две висши образования -  завършил е СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, специалност „Икономист-застраховател“ и друга магистратура „Управление на европейски проекти“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Бил е зам.-кмет на Община Велико Търново с ресор „Спорт“ в периода 2003-2011 г., а в периода 2011-2015 г. е бил общински съветник. Работи по спецалността си като икономист-застраховател. Не просто хоби, а начин на живот за него си остава спортът - футболът, височинният алпинизъм и маратоните му помагат да освободи напрежението и да намира баланса в политиката и в живота. Женен е, с две дъщери и двама внуци с имена на български царе - Калоян и Самуил.

 

12. Веселина Йонева – Йорданова е родена на 30 януари 1988г. Има средно образование. Майка е на три деца – две момичета и едно момче. Работи като управител на обект за бързо хранене, омъжена. Вярва, че подобряването на качеството на живот се корени в общите усилия и грижи за децата, за образованието и културата, за обществото! Мотото, което я движи напред е „Заедно за нашите деца!“

 

13. д-р Йордан Минчев (Елена). Роден е на 14 ноември 1967г. Придобива образователна и научна степен „доктор“ по История на България (Нова история на България ХVІІІ-ХІХ в. – Възраждане) във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работи като учител по история, главен учител е в СУ „Иван Момчилов“ гр. Елена.

 

14. адв. Кирил Станчев е роден на 24 юли 1963 г. Има висше образование – юридическо и национална сигурност (военна специалност). Работи като адвокат, женен е, със син и дъщеря.

 

15. адв. Петър Зангов (Лясковец) е роден на 4 май 1977г. Завършил е висше образовани специалност „Право“ в СУ „Климент Охридски“ – София. Работи като адвокат,  женен е, с 3 дъщери.

 

16. Димитър Димитров е на 64г., историк е по образование. В периода 1988-1990 участва в създаването на дисидентските организации „Подкрепа“, „Независимото дружество за правата на човека“ и „Християнски съюз Спасение“. След 1990 г. живее в Лондон и работи в Радио „Свободна Европа“. От 1993 г. е представител на ВМРО за Великобритания и Ирландия, след 2001 г. се занимава с издателска и научна дейност в България. Член е на „Световната монархичeска лига“ и „Western Gools Institute“, Семеен, с три деца и 4 внуци.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
ВМРО избори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати