Сряда, 23 Юни 2021
            
Избори 2021

Кандидатът за народен представител Георги Недев: Развитието на спортната инфраструктура остава приоритет на ГЕРБ

  12.03.2021 14:32
Кандидатът за народен представител Георги Недев: Развитието на спортната инфраструктура остава приоритет на ГЕРБ

Изграждането на втора мултифункционална спортна зала и за полигон за хвърляне на диск и чук във Велико Търново е един от регионалните приоритети на кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС. Това каза кандидатът за народен представител Георги Недев, който заедно с колегите си от листата Станислав Стоянов и проф. Любомира Попова се срещна с работници и служители от фирма за строителни дейности в областта на енергетиката. С това ще бъдат подобрени условията за тренировки на спортните клубове по хандбал, волейбол и баскетбол и за лекоатлетическите дисциплини. Присъстващите изразиха задоволство от темповете, с които се развива спортната инфраструктура в града в последните четири години, модернизирането на стадион „Ивайло“, изграденото футболно игрище до Спортното училище.  Георги Недев припомни, че само преди броени дни стартира обновяването на северните спортни зали на стадиона с финансиране от близо 400 000 лева, осигурено от Министерството на младежта и спорта.  
Проф. Любомира Попова допълни, че за да се откъснат децата от компютрите, те трябва да спортуват и да имат условия за това, а именно при управлението на ГЕРБ във Велико Търново и региона са изградени модерни спортни площадки и физкултурни салони в почти всички училища. Тя подчерта, че мерките на правителството за връщане и задържане на децата в училище дават резултат и коефициентът на обхванатите към началото на 2020/2021 учебна година ученици е с 11,78 пункта по- висок в сравнение с 2017 година.
Станислав Стоянов увери присъстващите, че в най-скоро време ще започне проектирането на около 2,5 километра ново трасе в района на южния вход на Велико Търново – от Южния пътен възел до разклона за Дебелец. Това е първата важна крачка за решаването на проблема с участъка „Присовски завои“. Планът е да се продължи четирилентовият път и с мостови съоръжения той да се включи в Южния пътен възел. По този начин трасето ще бъде изправено, то ще е четири ленти и ще минава над съществуващата в момента инфраструктура. Тя ще се рехабилитира и ще остане локално обслужваща за обектите около нея и Южната промишлена зона на Велико Търново. Планира се обществената поръчка за изработване на проект да стартира през месец май, като срокът за изпълнение ще бъде 100 календарни дни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Георги Недев ГЕРБ - СДС проф. Любомира Попова Станислав Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати