Вторник, 09 Мар 2021
            
Общество Свищов

„Свищовски родови хроники“ на д-р Мария Тошева влезе в каталога на Конгресната библиотека на САЩ

  18.02.2021 15:30
„Свищовски родови хроники“ на д-р Мария Тошева влезе в каталога на Конгресната библиотека на САЩ

Още една книга на д-р Мария Тошева бе включена в Конгресната библиотека на САЩ. Това съобщи синът й Лъчезар Тошев. Става въпрос за второто преработено издание на „Свищовски родови хроники“ от 2018 г., уточняват от Общината.
 
Припомняме, че през май м. г. името на д-р Тошева за първи път беше вписано в престижния каталог с книгата, посветена на първия министър на просвещението д-р Георги Атанасович.
 
Чрез двете си книги д-р Тошева успява не само да съхрани родовата памет на Свищов, но и да я популяризира извън границите на страната ни. Паметта за свищовлиите живели, работили и се борили за сбъдване на мечтите си, ще бъде запазена под формата на този книжовен паметник.
Той е и паметник за усилията на авторката, успяла да събере и запази от забравата на времето имена, снимки, истории и съдби на над 2000 свищовлии.
За съжаление, д-р Тошева не доживя да види този успех на своите дългогодишни усилия.
Чрез този неин труд, в каталога на Конгресната библиотека на САЩ се появи и името на Академично издателство „Ценов“ – Свищов, което показва пред света, че в Свищов както в миналото, така и днес продължава книгоиздателската  дейност.


Ключови думи
д-р Мария Тошева Свищовски родови хроники Конгресна библиотека на САЩ каталог
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати