Вторник, 18 Май 2021
            
Горна Оряховица Култура

Идея за подпомогане на млади горнооряховски творци обсъдиха Димитър Николов и писателят Явор Перфанов

  17.02.2021 13:01
Идея за подпомогане на млади горнооряховски творци обсъдиха Димитър Николов и писателят Явор Перфанов

Идея как да бъдат подпомогнати млади писатели от Горна Оряховица се роди на днешна среща между председателя на Общинския съвет Димитър Николов и писателя Явор Перфанов. Спонтанно бе обсъдена възможността за представяне на най-новата книга с разкази „Нещата, които си струват“ и творчеството на Перфанов като цяло пред обществеността. Нещо повече – идеята е срещата да бъде наречена „Пазители на словото“, като за участие в нея бъдат поканени всички местни творци, изкушени от писането, които са издали книга през годината.
Явор знае колко труден процес е финансирането на книгоиздаването у нас и изрази готовност процент от сумата от продадените по време на представянето негови книги да бъде предоставен на млад автор от Горна Оряховица, който тепърва търси начини да стигне до публиката. Респектиран съм. Респектиран съм и от факта, че той дарява от всяка своя книга на Общинската библиотека в Горна Оряховица. Всичко е още в зародиш, разбира се, и зависи най-вече от развитието на пандемията. Иначе с Явор си говорихме представянето да е около 24 май, ако обстоятелствата позволяват. От своя страна аз се ангажирах да подкрепя с каквото мога реализирането на идеята, каза Димитър Николов.
За уроци по човечност приема Николов книгите на Явор Перфанов. Ето защо, за да може творчеството му стигне до още повече хора, със собствени средства председателят на ОбС откупи екземпляри от книга на Явор Перфанов, които ще предостави на библиотеки в селища от община Горна Оряховица. Писателят пък подари на Николов друга своя книга – „Бримките на живота“, с лично посвещение.


Ключови думи
Димитър Николов Явор Перфанов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати