Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Председателят на ОбС в Горна Оряховица Димитър Николов: С 2020 да затворим и страницата на разделението!

  31.12.2020 13:20
Председателят на ОбС в Горна Оряховица Димитър Николов: С 2020 да затворим и страницата на разделението!

Когато изпращаме 2020 г., нека да затворим страниците на разделението, интригата и омразата, които инфектират обществото твърде дълго време.
Сбогуваме се с  една сложна година на несигурност и неизвестност, взела хиляди жертви, сякаш да ни отрезви и напомни за пореден път колко преходен е човешкият живот. Под измамните блясъци на разкоша и разточителството, в шемета на един материален свят, покварен от спекула и страст, допуснахме душата да загнива и губи своите устои.
В края на 2019 г. си пожелавахме много неща. През тази година се научихме, че можем и с по-малко.
Времето, в което живеем, е особен дар и ние трябва да се научим да го ценим. Нека да си пожелаем следващата година 2021 година да бъде не само година за икономическо възстановяване, но да бъде и година на духовно извисяване и подем. Крайно време е да се научим да бъдем солидарни не само в режим на бедност и беда, но и в успеха. Вместо да се оплакваме и роптаем, да благодарим за всички тези духовни уроци, които ни поднася нашето съвремие.
Вярвам, че ще преминем през тези изпитания по-силни, по-мъдри и, надявам се, по-добри. Не намирам смисъл да се състезавам с другите. Променяме света, променяйки себе си. Смисълът на личностното израстване е с всеки изминал ден да бъдем по-добри от вчерашния!
Здрава и мирна 2021!
Димитър Николов,
Председател на Общински съвет – Горна Оряховица


Ключови думи
Димитър Николов Нова година
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати